De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 4 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Geluk lacht Willem II
weer toe

Van onze sportcorrespondent

   
 

TILBURG - 'Bloed, zweet en goals'; dat was het meest spraakmakende spandoek in het Willem II-stadion in Tilburg. Het zijn volgens de Brabantse supporters dé ingrediënten voor de broodnodige punten die nodig zijn voor de 'Tricolores'. De ingrediënten waren er, de punten uiteindelijk ook. Al was daar wel enige hulp voor nodig van de scheidsrechter. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de Brabanders, de malaise bij FC Utrecht duurt voort. Voor de vierde maal op rij werd er verloren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Stijn Vreeven controleert de bal en houdt tegelijkertijd Shoukov op afstand. (Foto: persburo van eijndhoven)
Het hele seizoen kampt het elftal van de vertrekkende coach Hans Westerhof al met een gebrek aan geluk. Tegen FC Utrecht hadden de Brabanders niks te klagen. Al leek het daar gedurende de eerste helft zeker niet op. Stefaan Tanghe was het die de bezoekers op voorsprong zette. Die verhouding was terecht, Willem II speelde onzeker, werkte wel hard, maar overtuigde op geen enkele manier. Kansen waren er zeker, maar door een gebrek aan vorm en vertrouwen werd er vooralsnog niet gescoord. Toch werd er gerust met een gelijke stand. De Belg Chris Janssens schoot een vrije trap knap binnen.

Het breekpunt kwam na 56 minuten. Kew Jaliens werd in een direct duel met FC Utrecht-goalie Harald Wapenaar gevloerd. De toegekende penalty was terecht, de rode kaart die scheidsrechter Herman van Dijk toevoegde aan de straf niet. "Een dubbele straf", zo vond ook FC Utrecht-coach Frans Adelaar.

De pingel werd door Denny Landzaat benut; de strijd was gestreden, gezien het feit dat de club uit de Domstad door moest met tien man. Tom Caluwé maakte er nog 3-1 van, waarna arbiter van Dijk besloot om de avond in stijl af te sluiten. Een duikeling van Mariano Bombarda leverde de Brabanders nog een penalty op. Landzaat slaagde opnieuw: 4-1.

Dat Paulus Roiha de tweede goal voor Utrecht nog binnenschoot, was alleen interessant voor de statistieken. Willem II had het geluk aan zijn zijde, voor het eerst dit seizoen. Maar het lek is zeker niet boven, ook gezien de manier waarop de Tilburgers de wedstrijd uitspeelden tegen tien Utrechters. "We hadden Utrecht aan gort moeten spelen, daar hebben we de kwaliteiten voor. Dat deden we niet, we bleven de lange bal hanteren, daar ben ik niet tevreden over. Over de uitslag uiteraard wel", aldus Hans Westerhof.

Willem II kan weer omhoog kijken, zelfs Europees voetbal is theoretisch weer mogelijk. Maar dat geldt ook voor FC Utrecht, al geeft de vorm van de laatste weken daar weinig hoop op. De komende twee weken krijgen de mannen van Adelaar de hekkensluiters Sparta en Fortuna Sittard op bezoek. Misschien zijn die ploegen wel het juiste medicijn voor het kwakkelende FC Utrecht.

Willem II - FC Utrecht 4-2 (1-1). 13. Tanghe 0-1, 33. Janssens 1-1, 55. Landzaat 2-1 (strafschop), 70. Caluwé 3-1, 75. Landzaat 4-1 (strafschop), 81. Roiha 4-2. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 13.600. Rode kaart: 53. Wapenaar (FC Utrecht). Gele kaart: Bombarda, Ceesay (Willem II), Tanghe, Schut (FC Utrecht).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 4 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.