De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 4 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rexach blijft aan
dankzij Kluivert

   
 

AMSTERDAM - Patrick Kluivert heeft de crisis bij FC Barcelona weer voor een week bezworen. Dankzij een hattrick van de Nederlander behaalde Barça een uiterst comfortabele 5-1 zege op het zwakke Malaga. De koplopers Valencia, Real Madrid en Deportivo La Coruna maakten geen fout en wonnen alle drie met een minimale 0-1.

Barcelona kon zich geen betere sparringpartner wensen dan het onschuldige Malaga, dat door het ontbreken van zijn enige twee vedetten, Dario Silva en Dely Valdez, helemaal geen potten kon breken. Al na twee minuten opende de score Phillip Cocu met zijn eerste goal van het seizoen, door de bal uit een corner in te glijden (1-0). Malaga, waar Kiki Musampa weinig kans kreeg van Michael Reiziger, die voor de derde keer dit seizoen een basisplaats kreeg, gaf zich meteen gewonnen en moest nog binnen het eerste half uur de tweede tegentreffer incasseren. Kluivert stuurde Saviola de diepte in, die Malaga-doelman Contreras fraai omspeelde (2-0).

Kort voor rust stond de kleine Argentijn, na enkele reservebeurten optimaal gemotiveerd, aan de basis van de derde treffer. Hij legde met een gave actie Valcarce in de luren die geen andere oplossing zag dan 'het Konijn' onderuit te halen. Kluivert kreeg de eer van penaltyspecialist Rivaldo om zijn productie op te voeren. De strafschop was verre van vlekkeloos maar Contreras lag te vroeg in de hoek (3-0).

Na rust deed Barcelona het aanzienlijk kalmer aan, waardoor Malaga zowaar nog wat terug kon doen. De Kroaat Leko kon ongehinderd langs vier man snellen en Reina passeren (3-1). Toen het publiek alweer begon te morren legde Barça er nog een schepje bovenop. Kluivert kon ook zijn tweede strafschop verzilveren, nadat Valcarce zich opnieuw aan Saviola vergrepen had. Een minuut voor tijd, nadat Frank de Boer plaats had gemaakt voor Abelardo die na een jaar zijn rentree mocht vieren, mocht Kluivert zijn derde treffer noteren. Rivaldo, ongekend genereus, legde na een voorzet van wederom Saviola terug waarna Kluivert verwoestend uithaalde (5-1). Daarmee bracht hij zijn seizoentotaal op 14 doelpunten.

Kluivert bewees daarmee trainer Carlos Rexach ongewild een aardige vriendendienst. Eerder had het betrouwbare radiostation SER bekend gemaakt, dat Barcelona een voorlopig akkoord had bereikt met de Argentijnse trainer van Carlos Bianchi om Rexach bij de eerste de beste misstap te vervangen. Bianchi zou in beginsel ook volgend seizoen bij Barcelona op de bank zitten, maar ging wel met een nogal vreemde clausule akkoord. Als Fabio Capello zich komende zomer bij AS Rome vrij zou kunnen maken, dan zou Bianchi weer vrijwillig terugtreden. Natuurlijk met dan een ruime financiële compensatie in zijn achterzak.

Bij Real Madrid bewees Raul weer eens zijn onmetelijke waarde. Tegen Celta kwam de Koninklijke er nauwelijks aan te pas en mocht van geluk spreken dat Catanha, Edu en Mostovoi hun dag niet hadden. Real kreeg slechts twee kansen in de hele wedstrijd. De eerste miste Morientes voor rust, maar kort voor tijd verlengde Raul fraai een voorzet van Zidane en kopte fraai de winnende treffer in (0-1).

Deportivo La Coruna spaarde zich tegen Sevilla voor de bekerfinale tegen Real Madrid, aanstaande woensdag in het Santiago Bernabeu-stadion. Roy Makaay stond weer eens in de basis en scoorde meteen weer de winnende treffer (0-1). Valencia handhaafde zich aan kop door een nipte zege uit tegen Zaragoza via een doelpunt van Rufete. Na vier nederlagen op rij nestelde Alaves zich weer in de kopgroep door een 3-1 zege op Valladolid. Grote man bij de ploeg uit Vitoria was back Geli die twee treffers voor zijn rekening nam. Magno scoorde de eerste treffer op aangeven van Jordi Cruyff.

ITALIË: Dankzij een eigen inzet van Massimo Tarantino van Bologna heeft Juventus de toppositie beklommen in de Serie A. De club uit Turijn zegevierde daardoor met 2-1, terwijl rivaal AS Roma tegen Lecce op 1-1 bleef steken. Edgar Davids, de afgelopen week zwaar bekritiseerd wegens een rode kaart tegen Deportiva La Coruna, stond in de basis.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 4 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.