De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 4 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vriesekoop als vanouds

Van onze medewerker

   
 

HEERLEN - Als alle tafeltennistoppers bij de vrouwen zich beschikbaar zouden stellen voor de Europese titelstrijd in Zagreb, dan zouden de keuzeheren van de NTTB voor de topposities weinig problemen hebben: Bettine Vriesekoop op 1 en Elena Timina op 2. Dat was de klare uitkomst van de nationale kampioenschappen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 11kb)
Bettine Vriesekoop
Het was Bettine Vriesekoops veertiende titel in 25 jaar. Haar eerste hoofdprijs veroverde ze in 1977. Vriesekoop is inmiddels 40 jaar en moeder van zoon Tymo, maar ze oogt nog steeds fit en afgetraind. Haar slagenrepertoire is gevarieerd en haar vastheid ongeëvenaard in vergelijking met andere Nederlandse speelsters. Daar kwam bij dat de concurrentie in een NK voor uitsluitend spelers met een Nederlands paspoort voor haar niet al te groot was. 'Tinus' werd de opvolgster van haar in Luxemburg wonende teamgenote Ni Xia Lian.

Pikant was wel dat de Amsterdamse in de eerste twee ronden moest afrekenen met twee talenten van vijftien jaar, de leeftijd waarop Vriesekoop voor het eerst nationaal kampioene werd. Sigrid van Ulsen en Carla Nouwen speelden beiden een sterke partij tegen Vriesekoop, maar het verlies was duidelijk: 1-4.

In de halve finale had Vriesekoop af te rekenen met Melisa Muller, die vooraf nogal boos was dat niet zij maar Vriesekoop als tweede was geplaatst. In een soort 'demonstratiepartij' maakte de voor Henk ten Hoor/DTK spelende Vriesekoop met 4-0 korte metten met Muller, waarmee ze duidelijk maakte wie nog steeds de echte 'pingpongkoningin' is.

Aan de andere kant van het schema had defensiespecialiste Elena Timina de nodige moeite met de speelster van het jaar van de NTTB, Diana Bakker (4-2). De Amsterdamse eindstrijd viel in Vriesekoops voordeel uit. In een prachtig duel, op het scherp van de snede, nam de ex-Russische Timina een 1-0 en 10-6 voorsprong. Na een aanvaring met scheidsrechter Van Veen, die een service van Timina afkeurde, verloor ze emotioneel de game en later ook de partij met 1-4.

"Het was voor mij toch vooral een training voor volgende week", relativeerde Vriesekoop het belang van de titel. "Ik wilde alleen wat wedstrijdritme opdoen voor de Europacupfinale." Ze voelde wel de pijn na afloop. "De techniek is er nog, maar het lichaam protesteert behoorlijk", lachte ze. "Er moet even flink aan me gesleuteld worden."

Aanstaande zaterdag kan DTK de belangrijkste Europese beker binnenhalen. In Klazienaveen vindt de tweede wedstrijd plaats tegen Langweid. In Duitsland werd al met 3-2 gewonnen. Bettine Vriesekoop staat hoogstwaarschijnlijk op positie drie.

In het mannenenkelspel vielen twee verrassingen te noteren. De achttienjarige Limburger Ken van Gellekom klopte in de eerste ronde verrassend EK-kandidaat Daan Sliepen. In de volgende schifting ging Van Gellekom vervolgens met 4-0 onderuit tegen Frank Rengenhart. Voor een tweede surprise zorgde Barry Wijers. De Feijenoorder klopte in de kwartfinale de ervaren ex-Chinees Chen Sung met 4-2 en hij maakte het Trinko Keen daarna razend lastig (2-4). Naast de halvefinalisten Wijers (19) en Kalun Yu (20) vielen ook de beide negentienjarigen Frank Rengenhart en Michiel Janssen in positieve zin op. Ze bereikten de laatste acht.

In de eindstrijd stonden de favorieten Danny Heister en Trinko Keen, die beiden nog altijd ver boven de rest uitsteken, voor de negende keer tegenover elkaar. Keen leek wat motivatieproblemen te hebben en stond in no time met 3-0 achter. Hij kwam nog wel terug tot 4-2, maar met 11-6 stelde Heister al weer zijn achtste nationale titel zeker.

Het mannendubbel ging naar Heister en Keen. Het vrouwendubbel was voor Diana Bakker/Melisa Muller en de mix ging naar de jeugdige Westa-combinatie Creemers/Sliepen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 4 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.