James DeAngelo.
Volledig scherm
James DeAngelo. © EPA

Genealogiesite leidde naar Golden State Killer

De Amerikaanse politie is de zogenoemde Golden State Killer op het spoor gekomen door DNA dat het jarenlang op de plaatsen delict kon verzamelen, te vergelijken met genetische profielen op websites die gebruikt worden om familiestambomen te achterhalen. Op die manier werd een match gevonden met familieleden van de verdachte, meldt de openbare aanklager.

4 reacties

  • Denise Smeyers

    6 jaar geleden
    Hoe de politie aan de DNA komt is van geen belang hij is gevat na al die jaren
  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    Als je dus een DNA test instuurt naar geanology.org of familytree om verre familieleden uit je stamboom te zoeken, dan komen die gegevens dus ook bij de politiediensten terecht, die er illegaal gebruik van maken. Loste wel een moord op in dit geval, maar je DNA data kan evengoed voor minder vredelievende doelen gebruikt worden.
  • x x

    6 jaar geleden
    Ze hebben hem en dat is het enige dat mag tellen in het geval van zo'n monster. De verachtelijke praktijken van advocaten die monsters uit de bak houden zoals je in België soms ziet zou niet mogen bestaan.
  • Tom Van Daele

    6 jaar geleden
    In België zou dat waarschijnlijk een procedurefout opleveren terwijl in mijn visie alle middelen zouden mogen aangewend worden om misdadigers op te sporen. Privacywetgeving mag voor gerechtelijke onderzoeken niet van tel zijn.