© Vingino

Checklist: deze kleding geef je mee op schoolreis

Vertrekken jouw kids binnenkort op schooluitstap? Afdrukken en afvinken: deze kleding geef je mee op schoolreis!

cityfashion

Een regenjas en dikke sweater

Ook al is de lente officieel in het land, een regenbui is in België nooit uitgesloten. Zorg ervoor dat je kids klaar zijn voor een plensbui met een lichte regenjas. Een iets dikkere sweater of vest is een must, het weer kan plots omslaan en niemand lijdt graag kou, toch?

Genoeg T-shirts (met lange mouwen)

Rennen, ravotten, klimmen…Geef zeker genoeg T-shirts mee zodat je kids voldoende kunnen afwisselen. Onvoorspelbaar weer? T-shirts of lichte truitjes met lange mouwen nemen niet veel plaats in, maar zijn wel broodnodig.

Comfy joggingbroek en stevige jeans

Hoe de perfecte outfit voor een schoolreisje eruit ziet? Comfortabel! Niets zit zo goed als een comfy joggingbroek, je kids zullen dit enkel beamen. Daarnaast is een stevige jeans verrassend warm en toch speel-proof.

Een gezellige pyjama

Spannend toch, die nachten buitenshuis? Geef je kids een pyjama mee die ze gewend zijn en zelf perfect kunnen aantrekken. Een slaapkleedje of broek en T-shirt is al wat ze nodig hebben voor een goede nachtrust na een dag ravotten.

Voldoende ondergoed en sokken

Het is zo vanzelfsprekend dat je het bijna zou vergeten. Geef voldoende ondergoed mee! Het kan echt geen kwaad om enkele extra exemplaren mee te geven. Zijn de voeten van je kids nat geworden tijdens het wandelen? Droge sokken zijn hun redder in nood.

Stevige wandelschoenen en sandalen

Wandelschoenen of stevige (waterdichte) sneakers die tegen een stootje kunnen, ze kunnen de schoolreis een stuk aangenamer maken. Zweetvoetjes vergroten de kans op blaren, dus steek zeker een paar stevige sandalen in hun koffer.

Kids: zo geef je voetafwijkingen geen kans

© Stones & Bones

Wanneer je als kind de foute schoenen draagt, heb je op latere leeftijd veel meer kans op voetproblemen. Met deze 6 tips geef je voetafwijkingen geen kans!

Kijk naar de voetjes zélf

Van eerste loopschoentje tot stevige sneaker, kijk naar de voetjes zélf. Elk voetje is anders en heeft dus nood aan een andere schoen. Het is belangrijk dat je zowel de lengte, breedte als hoogte van het voetje zo goed mogelijk in kaart brengt (een 3D voetscan is hier speciaal voor ontwikkeld).

Het is een fabeltje dat je kids hun schoenen moeten inlopen vooraleer ze comfortabel zitten. Knellende schoenen tasten de voetbeentjes aan die volop in hun ontwikkelingsfase zitten. De juiste schoen (die dus ook goed zit) 'vormt' de botstructuur in de juiste richting. Zo verklein je de kans op afwijkingen dus.

Kijk naar de zool, de hielomsluiting en het materiaal van de schoen

De beste ondersteuning voor groeiende voetjes? Een flexibele loopzool! De perfecte zool is soepel genoeg, met voldoende grip om valpartijen te voorkomen. De hiel van je kids moet voor stabiliteit zorgen. De juiste hielomsluiting is dus heel belangrijk! Let erop dat de hiel voldoende bewegingsvrijheid heeft, zonder dat het knelt.

Qua materiaal? Ademende materialen (leder bijvoorbeeld) zorgen voor meer comfort en verkleinen de kans op pijnlijke voetjes. Leder zet zich een beetje naar hun voetjes, houdt ze warm en is toch speelbestendig en stijlvol!

Let op de bewegingsvrijheid en maat van de schoenen

Voetafwijkingen liggen op de loer wanneer je voor schoenen kiest zonder voldoende bewegingsvrijheid. Een ronde neus laat je kind toe om genoeg 'grijpbewegingen' te maken met hun tenen. Een te nauwe tip zorgt voor klauwtenen of tenen die over elkaar groeien.

Meer dan de helft van de kinderen draagt de verkeerde schoenmaat. Zorg er daarom voor dat je de voeten altijd juist meet: plaats de voet van je oogappel (zonder sok) op een stuk papier. Teken vervolgens de omtrek van de voet af en meet de afstand tussen het hoogste puntje van de grote teen en de hiel. Gelukt? Tel er dan nu 12 millimeter bij: die extra ruimte hebben ze nodig om comfortabel te kunnen lopen, springen.

Zo kopieer je de look van de hipste meisjes op Instagram

© Instagram

Kids kunnen geen stijlicoon zijn? Think again! Aan modegevoel geen gebrek bij deze mini fashionista’s. Dit zijn de hipste meisjes van Instagram en zo kopieer je hun look!

Zooey Miyoshi (@zooeyinthecity)

Een mix tussen stoer en girly, opvallende prints en onmisbare zonnebril? Dat moet Zooey Miyoshi zijn! Ondanks dat haar modegevoel met de paplepel werd ingegoten, geeft Zooey haar eigen draai aan modetrends. Die sassy attitude? Hoe zou je zelf zijn in zo’n outfits…

Elle (@babyellestyle)

Met haar wilde krullen en sense of fashion is de kleine Elle nu al een stijlicoon in wording. Vrolijke kleuren, opvallende stofjes en urban items behoren standaard tot haar looks. Haar motto? Neem mode niet té serieus! Mark our words: ook van kleine broertje Ever gaan we nog horen.

Harlow White (@harlowlunawhite)

Mini fashionista Harlow White herken je meteen aan haar suikerzoete, preppy stijl. Zachte kleuren (zij heeft het duidelijk begrepen dat pasteltinten helemaal terug zijn deze lente) en perfect gestylede looks? Check! Al zal dat engelengezichtje er ook wel voor iets tussen zitten…

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer