Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Gevel versierd met foto Van der Laan en koning

De bekende foto van Eberhard van der Laan en koning Willem-Alexander, waarbij de koning en de voormalig burgemeester van Amsterdam arm in arm lopen, is levensgroot afgebeeld op een gevel in Amsterdam. Café De Blaffende Vis in de Jordaan besloot de eigen gevel te versieren met de iconische foto.

Het café versiert zijn eigen gevel al jaren met een iconische foto. Dit jaar werd dus gekozen voor een bewerkte versie van de foto van de koning en de inmiddels overleden burgemeester van Amsterdam, die een verslaggever van AT5 vorig jaar maakte.

Positieve reacties

De foto werd gemaakt toen de koning op bezoek was om te praten over de veranderingen en voorzieningen in de Jordaan. Het beeld leidde tot veel positieve reacties, onder meer van PvdA-leider Lodewijk Asscher.

De foto is zoals gezegd wel wat aangepast. Zo lacht de koning op de gevel, terwijl hij op de originele foto een wat neutralere gezichtsuitdrukking heeft. Ook heeft de koning in de bewerkte versie een oranje stropdas, terwijl hij in werkelijkheid een blauwe stropdas droeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.