De Franse Assemblée nationale.
Volledig scherm
De Franse Assemblée nationale. © Photo News

Franse Assemblée verstrengt migratiewet ondanks bezwaren in partij van Macron

De Franse Assemblée nationale heeft zondag een wet goedgekeurd om immigratie te verstrengen. In de centrumpartij van president Emmanuel Macron klonken wel bezwaren. Na een marathondebat van 61 uur stemden 228 parlementsleden voor de nieuwe wet en 139 tegen. De wet verdubbelt onder meer de maximumtermijn om buitenlanders op te sluiten van 45 tot 90 dagen. 

6 reacties

  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    Europa kraakt. Ze hebben het al lang gesnapt, nu beginnen sommigen het ook toe te geven. Het hele migrantenverhaal is een catastroof.
  • Benny Marcelo

    6 jaar geleden
    Wat bij links altijd opvalt is dat alles moet kunnen op andermans kosten.
  • Sam Boesboes

    6 jaar geleden
    Het wordt tijd een grondige chemokuur te starten i.p.v. iets als dit, een nutteloos aspirientje. En toch, krijgen ze al problemen om dat aspirientje erdoor te krijgen. Die chemo zal dus rijkelijk laat komen tegen de moslim kanker.
  • Filip Dugardein

    6 jaar geleden
    Goed zo ! Eindelijk wat haar op de tanden
  • Jürgen Mouton

    6 jaar geleden
    Kinderen m'n botten. 80% van degene die zeggen dat ze minderjarig zijn, is meerderjarig na onderzoek. Dus ze komen binnen in Europa en het eerste wat ze doen is liegen, en zouden wij ze moeten vertrouwen? Simpelweg allemaal terugsturen, Europa zit vol, en we kunnen niet het ocmw van de hele wereld zijn...