Marc Marquez
NOS SportAangepast

Márquez wint MotoGP in Austin, Bendsneyder 20ste in Moto2

Marc Márquez is winnaar geworden van de GP van de Verenigde Staten. De Spanjaard troefde op het Circuit of the Americas in Austin Maverick Viñales en Andrea Iannone af.

Márquez, die met roekeloos rijden in de vorige race in Argentinië geen vrienden had gemaakt, werd in Austin drie plekken teruggezet op de grid, omdat hij Viñales in de kwalificatie had gehinderd.

De Spaanse titelhouder was er niet door van de wijs gebracht. Na een prima start lag hij tweede, waarna hij in de tweede ronde de koppositie van Andrea Iannone overnam. Hij sloop ronde na ronde weg en reed onbedreigd naar de winst.

Leider in het WK Cal Crutchlow, verloor halverwege de race de controle en gleed onderuit.

Márquez kwam met zijn eerste zege van het seizoen op 45 WK-punten. Daarmee steeg hij naar de tweede plaats in het WK-klassement met 45 punten. De nieuwe koploper, met een puntje meer, is Andrea Dovizioso. De Italiaan eindigde in Austin als vijfde.

Bo Bendsneyder finishte als twintigste bij de Moto2. Daarmee eindigde de Nederlandse motorcoureur ook in de derde wedstrijd van het seizoen buiten de punten. In Qatar werd Bendsneyder achttiende en in Argentinië 28ste.

Francesco Bagnaia ging op het circuit met de overwinning aan de haal. De Spanjaard Alex Marquez, broer van MotoGP-coureur Marc, werd tweede en de Portugees Miguel Oliveira derde.

In de WK-stand leidt Bagnaia na drie wedstrijden met 57 punten. Zijn landgenoten Marquez en Mattia Pasini hebben 47 punten.