Direct naar artikelinhoud

'Haaienvin' zorgt voor opschudding in de stad

Het is nogal een manier om als exotische diersoort je aanwezigheid kenbaar te maken.

Rechts de vermeende vinBeeld Malou Oosterveer

Op een warme zondagmiddag een tochtje door de Amsterdamse binnenwateren maken, met ererondes langs de Dijks- en Singelgracht. Op de drukke terassen daar liggen iPhones met Instagram- en Twitterfunctie immers altijd binnen handbereik. 

Een paar keer wellustig met die vin wapperen en iedereen zal weten dat je er bent. Als het daadwerkelijk een haai was die zondag Waterkant en Hanneke's Boom vereerde met een bezoekje, dan heeft het dier zijn of haar marketing goed op orde. Het ene filmpje na de andere foto sijpelde het internet op.  

Dicht langs de kade was iets opgedoken dat inderdaad best een beetje op een haaienvin leek. "Ik zit bij Hannekes Boom, zie ik in een keer een vin in het water?" zei een tipgever die zich tot Het Parool had gericht. "Hele terras loopt er op af, lijkt wel een haai of iets?!"  

Het zoú natuurlijk kunnen. Net zoals het had gekund dat Ajax nog kampioen van de Eredivise was geworden, de Noord/Zuidlijn vorig jaar al was gaan rijden en Ahmed Aboutaleb na de zomer de nieuwe burgemeester van Amsterdam wordt. 

Een messcherpe terrasganger bij Waterkant zei tegen een toegesnelde cameraploeg van AT5 dat ze iets verderop op de Nassaukade drie 'mannetjes' met een afstandsbediening had gezien. Houd dus vooral oren en ogen open voor een escape room, restaurant of toeristenattractie met haaienthema, binnenkort in de stad.

En spring voor de zekerheid voorlopig toch maar even niet de gracht in.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.