Quick Stick dicht bij promotie na winst in topper tegen Groninger Studs

Quick Stick won zondag in de tweede klasse met het kleinst mogelijke verschil de topper tegen Groninger Studs (4-3) en kan promotie bijna niet meer ontgaan.

Omdat de eerste drie hockeyteams aan het einde van de rit promoveren, is de Heerenveense koploper na de topper tegen de runner-up uit Groningen bijna verzekerd van promotie. De nummer vier van de ranglijst speelt promotiewedstrijden.

In Heerenveen kwam Quick Stick al snel op voorsprong door een goal van Jetske de Wolff. De bezoekers bogen die achterstand echter om en gingen met 1-2 de rust in.

Uit de eerste de beste aanval na rust schoot Bibi Bronswijk de 2-2 binnen. De Groningers bogen die achterstand andermaal om in een voorsprong maar opnieuw Bronswijk tekende voor de gelijkmaker.

Eline van den Bosch maakte vervolgens tien minuten voor tijd de winnende treffer. In de slotminuut raakte ze ook nog de lat maar het bleef bij 4-3.