RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

27-jarige Hagenaar aangehouden voor dood 17-jarige Orlando

Orlando Boldewijn Beeld © Politie

De politie heeft een 27-jarige Hagenaar aangehouden voor de dood van de 17-jarige Orlando. Het lichaam van de jongen werd eind februari gevonden in het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg.

Orlando Boldewijn verdween op 18 februari na een afspraak in Den Haag. Sindsdien was er niets meer van hem vernomen.

Afspraak via Grindr

De jongen had afgesproken met een man via de dating-app Grindr en kwam daarna niet meer thuis. Zijn lichaam werd ruim een week later gevonden.

Volgens de politie hebben de vele tips van de afgelopen weken geleid tot de aanhouding van de Hagenaar. De politie kan in verband met het onderzoek niet zeggen of de verdachte de man is met wie Boldewijn had afgesproken of wat zijn rol bij de verdwijning is geweest.

Vissers

Het onderzoek van de politie richtte zich eind vorige maand nog op vissers die op de avond van Orlando's verdwijning op of rond het water waren geweest. De oproep werd later vertaald naar het Pools. Agenten namen een vissersbootje in beslag, dat volgens RTV Rijnmond van een 27-jarige wijkbewoner was. Later bleek dat Orlando op het bootje was geweest.

Schoolgenoten herdenken Orlando:

"Hij was echt het zonnetje op het plein." Schoolgenoten van de 17-jarige Orlando komen vandaag samen om hem te herdenken. Na ruim een week vermist te zijn geweest, werd zijn lichaam gevonden in Den Haag.

Meer op rtlnieuws.nl: