De Rosa maakte nog frames voor De Kannibaal, voordat Eddy Merckx zelf in de fietsen ging. Ze bouwen gewoon door: carbon, aluminium, scandium en ja, ook nog staal.

Er zijn de 100 procent vintage Nuovo Classico en Neo Primato, het retro model Age en deze Corum. Modern staal. TIG-gelast en verkrijgbaar in een klassieke uitvoering en als sloping model. Deze testfiets is een 50 S(loping). Materiaal is 18MCDV6, een hoogwaardige stalen buizenset van Dedacciai en meteen de duurste ook. Dat verklaart ook meteen de relatief flinke adviesprijs van ruim 2100 euro voor het frame. Italiaanse werknemers worden beter betaald dan die in het Verre Oosten. En de Corum wordt ook nog echt met de hand gemaakt in Cusano Milanino. Daarnaast biedt dit veel mogelijkheden qua maatvoering en kleurstellingen. De Rosa noemt dit het Black Label Concept.

Onze fiets had een grijs ‘kleedje’ met zwarte ‘frutsels’. Silver Revo. De staande buis is rond, de schuine en boven-buis geovaliseerd, de achtervork is slank. Ook nog het bracket met ‘buitenboord’ lagers en een licht gebogen carbon voorvork met oversized onderlager. Technisch klopt de Corum prima. Op één ding na. De derailleurkabels lopen voor een groot deel intern; ze komen vlak voor het bracket naar buiten en vertakken. Eén naar de voorderailleur, de ander verdwijnt achter het bracket in de rechterachtervork. Mooi weggewerkt, maar het komt het schakelen niet echt ten goede, zo merkten we. Campagnolo Potenza is net wat minder snel dan Ultegra, de bochtjes zorgen voor een extra krachtsinspanning en wat vertraging. Als je gewend bent is het geen probleem.

In principe koop je de Corum als los frame en laat je hem opbouwen. Je kunt ook kiezen voor extern lopende derailleurkabels. Frame en voorvork wegen van de vijf het minste en ook compleet is een gewicht van krap 8 kilo heel netjes. Gooien en smijten is geen probleem; hij doet niks onder voor een andere racer van carbon of aluminium. En we vinden hem mooi gemaakt. De Corum is niet zo spectaculair als de Protos of SK, maar hij is eigenlijk nog net wat exclusiever. Er wordt maar een handvol fietsen per jaar verkocht in de Benelux.

A Schuin aflopende bovenbuis.
B Volledig carbon voorvork.
C Deda Superleggera-zadelpen.