VV Heerenveen verspeelt zege in slotfase

FOTO ARCHIEF

In de Hoofdklasse A zondag leek Heerenveen zaterdagavond lang op weg naar een goed resultaat tegen MSC. Het ging mis in de slotfase: 1-1.

,,Schandalig!", brieste Heerenveen-trainer Marcel Valk na het laatste fluitsignaal. ,,Vriend en vijand waren het er over eens dat wij een strafschop hadden moeten krijgen in de eerste helft. In plaats daarvan gaf hij Thom van Lingen een gele kaart."

Op slag van rust schoot Kevin Regts Heerenveen alsnog naar 1-0 tegen de ploeg uit Meppel. Na negentig minuten stond die stand nog steeds op het scorebord en leek de belangrijke zege binnen, tot MSC in blessuretijd langszij kwam.

De manier waarop maakte Valk andermaal razend. ,,Onze keeper (Marcel Kwast, red.) speelde een uitstekende wedstrijd en plukte een hoge bal uit de lucht. Vervolgens krijgt hij een elleboog, laat de bal los en zij scoren. Ik wachtte op het fluitsignaal, maar dat kwam niet."

Door de puntendeling blijft Heerenveen op een degradatieplaats staan.