Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 21 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de Avicii-hits die we blijven draaien

Het nieuws dat Avicii is overleden, sloeg vrijdagavond in als een bom. De Zweedse dj en produceren was zeer geliefd bij zijn collega’s en bij zijn fans. Dat is niet onterecht. De 28-jarige Tim Bergling heeft veel nummers gemaakt die we de komende jaren zeker nog veel zullen draaien.

Levels

Avicii zijn doorbraak en vermoedelijk zijn allergrootste festivalknaller is Levels. De spaarzame lyrics zijn overbekend, simpel en toch niet te makkelijk. De muziek steekt goed in elkaar en nodigt uit tot eigenlijk maar één ding: een groot feest.

Wake Me Up

Zijn eerste nummer was een hit in Nederland en zelfs de best verkochte single van 2013. Ingeleid door een akoestische gitaar, maar daarna is het aan de dj en zijn skills.

Hey Brother

Die akoestische gitaar komen we wel vaker tegen bij Avicii. Ook Hey Brother begint op die manier. Blijkbaar bevalt die formule in Nederland uitstekend, want ook deze plaat haalde de koppositie van de Top40.

Addicted To You

Nog maar eens die gitaar. Op deze single is de zangeres (Audra Mae) prominenter aanwezig dan de gastartiest op veel van zijn andere platen. Maar het is hoe dan ook weer een knaller.

Waiting For Love

Een compleet Zweedse productie, want de zanger op deze vijfde klapper van Avicii is Simon Aldred. Geen gitaar dit keer, maar wel een piano. Daardoor bewees Avicii eigenlijk continu dat hij niet alleen van zijn elektronische apparatuur afhankelijk wilde zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.