Wanneer we de Olympia F1X voor het eerst online zien doet de fiets ons denken aan een veel fraaier gestylde versie van de Scott Spark waarmee Nino Schurter overwinningen aaneenrijgt.

De demper van de Olympia is iets lager geplaatst, maar verder lijken beide fietsen enorm veel op elkaar. Wel heeft de F1X een veel fijner achterframe. Dunnere buizen en een compacte opengewerkte link. De geometrie is behoorlijk vergelijkbaar met zijn rechtstreekse concurrent in dit duel, de Focus O1E SL. Wel zijn de hoeken van de Olympia wat agressiever dan bij de Focus. Kenmerkend voor het merk, want bij de test in Fiets nr. 10-2017 hadden we dit ook al geconstateerd. Wat ons verder meteen opvalt is dat de fiets behoorlijk luxe is afgemonteerd. Een GX Eagle-groep en Shimano XT-remmen, Ritchey WCS-componenten en een Kashima gecoate Fox Facto-ry-demper. De peperdure en vederlichte Alchemist-wielset (ook Italiaans!) weegt slechts 1270 gram, maar zit niet standaard in deze fiets. Kies je de F1X uit de catalogus, dan krijg je een set ZTR Crest-velgen gespaakt met Miche-naven. Iets minder exclusief maar zeker géén budgetset.

Rimpels in velg. Materiaal alleen daar waar nodig.

Lang wennen

Het duurde best wel even voordat we onze draai op de Olympia hadden gevonden. Dit komt doordat een aantal simpele zaken niet 100 procent zijn uitgedacht. De Ritchey WCS-zadelpen bijvoorbeeld is fraai en licht, maar in de kop zo gevormd dat samen met de 74 graden zitbuis het bijgeleverde zadel maar amper horizontaal gemonteerd kan worden. Bedenk hier het nodige percentage sag bij en je kunt je voorstellen dat de punt van het zadel altijd omhoog wijst tijdens het fietsen. Geen pretje en het leverde ons de nodige rugklachten op! De ranke achtervorken zijn fraai en geven de fiets een snel uiterlijk, maar echt praktisch is het niet wanneer je er een Hollander met schoenmaat 47 op zet. Continu schuurden de schoenen langs het – toen nog – fraaie carbon. Zonde. De meeste moeite hadden we met het afstellen van de achterdemper. Het frame is vooral aan de achterkant niet bepaald stijf en bij aanzetten begint de demper redelijk wat te deinen, waardoor we geneigd waren de demper te hard op te pompen. Met wat testritten en flink wat geduld bereikten we uiteindelijk een mooi compromis.

De F1X doet ons denken aan de Scott Spark, maar dan veel fraaier gestyled


De lockout knop zit zo goed verstopt dat een hendel op het stuur absoluut noodzakelijk is.

Toen we eenmaal alles naar wens hadden versleuteld, onder meer met een ander zadel, kwam de fiets pas goed uit de verf. Snel en vol bravoure. De tijden op Strava liegen niet. Want ondanks dat het snelle gevoel op de fiets wat ontbrak reden we nauwelijks trager dan op de Focus en misten we geen bocht. De iets langere reach in vergelijking met de O1E beviel ons wel en ook het lagere balhoofd is geen verkeerde keus bij zo’n rappe machine.


Door de sag van de demper wijst het zadel altijd met de punt omhoog. Auw!

A De Vittoria banden functioneerden prima op Hollandse grond.
B Fraai gevormde buisjes.
C Shimano XT-remmen werken altijd en overal.