Direct naar artikelinhoud

Jong Ajax kan vrijdag al kampioen worden

Er is een beetje geluk voor nodig, maar de kans bestaat dat Jong Ajax vrijdagavond al de titel pakt in de Jupiler League.

Jong Ajax-spelers Che Nunnely, Kaj Sierhuis en Dani de Wit.Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe

Met nog twee duels te gaan hebben de Amsterdammers een punt voorsprong op Fortuna Sittard. NEC heeft drie punten achterstand.

De kans bestaat dat de titel vrijdagavond naar Amsterdam komt. Daarvoor moet Jong Ajax vrijdagavond zelf wel zien te winnen van FC Volendam. Daarnaast moet Fortuna verliezen bij Jong FC Utrecht, en moet NEC het verprutsen tegen Jong AZ (verlies of gelijk).

Promotie
Maar Fortuna zal er alles aan doen om te winnen. Voor de Limburgers staat vrijdag namelijk promotie op het spel. Als de ploeg de winst pakt en NEC doet dat niet, dan verovert Fortuna een plek in de eredivisie. Jeugdteams als Jong Ajax mogen namelijk niet promoveren van de KNVB.

Maar Jong Ajax kan wél de eerste jeugdploeg worden die kampioen wordt in de Jupiler League. De kansen zijn daarvoor groot. Tegenstander FC Volendam werd in december nog overklast met 7-0 en MVV, waar volgende week tegen gespeeld wordt, werd de laatste keer met 4-0 verslagen.