Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zegt dat zijn bedrijf de Europese privacyregels zal respecteren.
Volledig scherm
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zegt dat zijn bedrijf de Europese privacyregels zal respecteren. © AFP

Facebook verhuist 1,5 miljard gebruikers uit angst voor privacy-boetes

Facebook verhuist op papier 1,5 miljard leden om te voorkomen dat binnenkort bijna al zijn gebruikers onder de nieuwe Europese privacywetgeving vallen. Overtreding van die regels kan leiden tot boetes tot 4 procent van de wereldwijde omzet.

  1. Meteorologen ontkennen plots dat noodweer in Dubai gevolg is van kunstmatige regen
    Video | update

    Meteorolo­gen ontkennen plots dat noodweer in Dubai gevolg is van kunstmati­ge regen

    Grote delen van Dubai staan onder water door extreme regenval. Er viel op één dag evenveel regen als normaal gesproken in een jaar valt. Hoe dat kan? Het meteorologisch instituut van de Verenigde Arabische Emiraten meldde eerder dat een deel van de regen mogelijk kunstmatig was opgewekt. Later werd dat weer ontkend en werd gesproken van ‘natuurlijke regenval’. Het noodweer zorgde in Dubai hoe dan ook voor veel overlast en in ieder geval één dode.
  2. Knoeien met het weer, zodat de hemel openbreekt: regen opwekken wordt al decennia gedaan
    PREMIUM
    Cloud seeding
    41

    Knoeien met het weer, zodat de hemel openbreekt: regen opwekken wordt al decennia gedaan

    Dobberende bolides op ondergelopen autowegen en een chaos op het vliegveld: Dubai leed dinsdag en woensdag onder hevige overstromingen als gevolg van extreme regenval. Die regen zou volgens meteorologen deels kunstmatig zijn opgewekt, al werd dat later weer ontkend. Feit is dat cloud seeding in de Verenigde Arabische Emiraten al langer wordt gebruikt om droogte tegen te gaan. Experts verklaren hoe het precies werkt.