Slapen in kartonnen tent op TT-campings in Assen

Gasten van de TT-campings Stadsbroek en ACV krijgen dit jaar de mogelijkheid te slapen in een kartonnen tent. Zelf opzetten of afbreken hoeft niet.

De kartonnen tenten zijn waterdicht en laten geen licht door. Ze zijn ook nog eens een stuk duurzamer dan gewone tenten. Bij de productie van een ‘kartent’ wordt volgens de organisatie van het TT Festival maar de helft van de CO2 uitgestoten ten opzichte van een normale tent.

„Wij sponsoren de eerste tien tenten op beide campings”, legt projectleider TT Festival Sander ten Bosch uit. „Ons logo komt ook op de tenten. Dat zorgt toch voor een beetje binding met het festival. En het idee heeft een hoog aaibaarheidsgehalte, iedereen is positief.”

Gasten hoeven niets op te zetten of af te breken

Peter van Bruggen van de ACV-camping beaamt dat. „Wij hebben altijd fijne gasten die alles netjes opruimen, maar er liggen elk jaar een heleboel tentjes in de container. Als je een kartent huurt, hoef je als bezoeker niets op te zetten en het is ook nog eens duurzamer, want na afloop worden de tenten gerecycled.”

De campings proberen eerst alle tien de tenten te verhuren. „Als er veel animo is, kunnen we extra tenten bestellen. En wij hebben ruimte genoeg, dus wat mij betreft komen er honderd te staan.” Aan de prijs van 50 euro zal het volgens Van Bruggen niet liggen. ,,Ik verwacht zelfs dat er vaste gasten zijn die zo’n tent zien staan en bij ons aangeven dat ze er volgend jaar ook een willen huren.”

Over acts nog niets bekend

Naast de kosten voor de tent betaal je als bezoeker ook voor de voorzieningen en voor een eventueel voertuig. Het TT Festival is van 27 tot en met 30 juni. Over de acts kan Ten Bosch nog niet veel kwijt. ,,Behalve dat het bungeejumpen terugkomt hebben we nog niets naar buiten kunnen brengen.”

Toch hoeven de TT-fans zich geen zorgen te maken. „We zijn inmiddels een geoliede machine, dus we zullen zeker op tijd rond zijn. In april moeten we eerst alles voorleggen om de vergunningen te verkrijgen. Pas als dat allemaal goed is maken we het programma voor het publiek bekend.”