Direct naar artikelinhoud

Autobezitters woest om vastgeplakte VVD-flyers

De VVD heeft autobezitters in Amsterdam tegen zich in het harnas gejaagd. De inkt van de flyers die de partij onder ruitenwissers van auto's heeft achtergelaten, laat een afdruk op de ruit achter.

Een vastgeplakte flyer op een auto op de Eerste HelmerstraatBeeld Kees Loef

Met de flyers ging de partij in de aanval op GroenLinks, die in tegenstelling tot de VVD graag minder auto's in de binnenstad ziet.

'GroenLinks Amsterdam: Na 21 maart eerst een uur reizen naar je auto,' staat op de flyers, die vorige week vrijdag werden verspreid en zijn ondertekend door de liberale partij.

Compensatie
De flyers waren bedoeld om de harten van Amsterdamse autobezitters te winnen, maar dat plan lijkt niet uit de verf te zijn gekomen. De flyers blijven plakken en laten verf achter op de lak en voorruiten van auto's. Een aantal autobezitters is woest en eist compensatie van de partij.

Kees Loef (52) is een van hen. Hij woont in de Eerste Helmersstraat in West, waar ook zijn pas een maand oude Jeep geparkeerd staat. Hij trof de flyer maandag aan, en heeft naar zijn zeggen alles geprobeerd om de afdruk van de flyer te verwijderen. "Mijn gloednieuwe auto is helemaal vernacheld. Met kleur en al is de flyer in mijn voorruit gedrukt," zegt Loef. 

Hij heeft een mail naar de VVD gestuurd, waarin hij eist dat de partij de schade op zich neemt. In zijn straat staan volgens hem tientallen auto's waarop de flyer vast is geplakt.  

Ondeugdelijk materiaal
De VVD heeft inmiddels al zo'n zeven meldingen ontvangen en zegt het zeer te betreuren. "Mogelijk is er ondeugdelijk materiaal gebruikt voor de flyers," zegt Pieter Veldhuizen, bestuurslid van de VVD. 

Veldhuizen zegt dat de VVD op zal draaien voor eventuele schade en raadt mensen die het probleem ondervinden aan contact op te nemen met de VVD. "We zullen helpen de achtergebleven verf te verwijderen. Lukt dit niet, dan zijn we natuurlijk bereid een schappelijke compensatie te treffen."

Voor Loef komt het te laat. Zijn stem zijn ze in elk geval kwijt. "Ik zat te twijfelen, maar nu wordt het toch echt PvdA."

Mijn gloednieuwe auto is helemaal vernacheld
Kees Loef

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.