Direct naar artikelinhoud

Eye toont komende maanden VR-installaties

Aan de hand van vier VR-installaties verlegt filmmuseum Eye de komende maanden de blik van het filmdoek naar een driedimensionale omgeving.

Een still uit My Name is Peter StillmanBeeld 59 Productions

Het tweemaandelijkse programma toont werk van kunstenaars en filmmakers als Laurie Anderson, Marina Abramovic en Tsai Ming-liang.

Volgens Eye is het voor het eerst dat een museum structureel aandacht besteedt aan virtual reality als kunstvorm. Het filmmuseum wil nieuwe vormen van vertellen nader onderzoeken.

Handgetekende animatie
Onder de noemer 'Xtended' heeft Eye toezegging gekregen op het tonen van vier werken. Als eerste is de beurt aan My Name is Peter Stillman, geïnspireerd op een roman van Paul Auster. In de vier minuten durende VR-productie wordt een combinatie van handgetekende animatie en de nieuwste technologie toegepast. 

Tegelijkertijd met de VR-ervaring vertoont Eye drie films van de hand van Paul Auster. Bij de komende drie VR-installaties is eveneens een randprogrammering te zien.

My Name is Peter Stillman
Eye Filmmuseum
31 maart t/m 10 april 2018

Een still uit My Name is Peter StillmanBeeld 59 Productions

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.