Direct naar artikelinhoud

Brigitte Heitzer tien jaar later weer in huid van Evita

Brigitte Heitzer speelt na ruim tien jaar opnieuw de titelrol in een nieuwe Nederlandse versie van de musical Evita.

Heitzer tijdens de première van Evita in 2007Beeld anp

In theaterseizoen 2007-2008 was Heitzer ook in de theaters te zien als Evita Duarte, die in de jaren veertig de first lady van Argentinië werd aan de zijde van kolonel Juan Perón. Ze stierf jong.

Brigitte Heitzer won de hoofdrol destijds in het televisieprogramma Op zoek naar Evita, waar toen in totaal 1500 zangeressen aan deelnamen. Daarna speelde de 38-jarige actrice onder meer in de producties Miss Saigon, Petticoat en Dial M for Murder.

Castpresentatie
In de nieuwe Evita deelt Heitzer het podium met zanger Marijn Brouwers (Juan Perón) en René van Kooten, die als Che het levensverhaal van de vrouw van Juan Perón becommentarieert. Andere rollen zijn er voor Esmée Dekker en Yoran de Bont. Producent Hans Cornelissen presenteerde de cast maandag in Amsterdam.

Het is de vierde keer dat er een Nederlandstalige bewerking van het stuk wordt gemaakt. Eerder gebeurde dit in 1987 met Vera Mann in de hoofdrol en in 1995 met Pia Douwes. De veelbekroonde productie bevat onder meer het wereldberoemde nummer Don't Cry For Me Argentina.

Evita gaat maandag 22 oktober in première in theater Carré in Amsterdam.