Celstraf voor asielzoeker die agent met mes bedreigde

Politierechter Tim Wassink heeft maandag een asielzoeker uit Afghanistan veroordeeld tot twee maanden cel omdat hij op 17 december een politieagent met een mes had bedreigd.

Omdat hij erg vervelend was, was hem eerder de toegang tot café De Swetser in Drachten ontzegd. Toen hij op straat voor overlast bleef zorgen, besloot de politie hem mee te nemen naar het politiebureau. Ook in de ophoudkamer bleef hij zich misdragen. Hij schopte en plaste tegen de muur. De volgende dag werd hij teruggebracht naar het azc aan het Noorderend, maar hij bleef agressief. ,,U was niet rustig te krijgen’’, stelde Wassink.

Veel te veel gedronken

De verdachte zei zich er weinig meer van te herinneren, maar wel dat hij veel te veel had gedronken. ,,Ik was in de war.’’ Toen de agenten dachten dat de klus geklaard was en ze weg wilden lopen, snelde de verdachte achter een van de agenten aan en begon met zijn mes te zwaaien. De situatie was zo dreigend dat verschillende agenten hun dienstwapens trokken. Tijdens de zitting gisteren betuigde de verdachte spijt. ,,Ik vraag iedereen om vergeving. Dit gebeurt nooit weer.’’