Jistrumse schone Margaretha gekroond tot Miss Beauty of Friesland

Manon Veenstra, Caroline Wouters en Margaretha de Jong (vlnr) winnaressen uit 2018. FOTO MJFOTOGRAFIEHV

Manon Veenstra, Caroline Wouters en Margaretha de Jong (vlnr) winnaressen uit 2018. FOTO MJFOTOGRAFIEHV

Margaretha de Jong uit Jistrum is zondagavond in Drachten gekroond tot Miss Beauty of Friesland.

De 21-jarige studente verpleegkunde doet in september een gooi naar de nationale titel, die bij winst deelname aan de verkiezing van Miss Earth oplevert.

Grand Slam of Beauty

Dat missenbal geldt naast Miss Universe, Miss World en Miss International als een van de ‘Grand Slams of Beauty’, ‘s werelds meest prestigieuze verkiezingen.

Belangrijk element in de verkiezing van Miss Earth is dat de zegevierende schoonheidskoninginnen zich inzetten voor de bescherming van de aarde.

Achtkoppige jury

In het Fries Congrescentrum toonde een achtkoppige jury zich zondagavond na drie podiumoptredens (bikinironde, galaronde en voorstelronde) het meest onder de indruk van de Jistrumse blondine.

Miss Teen

In de categorie voor missen tot en met 18 jaar liet Manon Veenstra (17, Heerenveen) zich tot winnares kronen. De havoscholier met acteerambities mag zich Miss Teen of Friesland noemen.

Caroline Wouters, een 21-jarige visagist en schoonheidsconsulent, uit Leeuwarden legde beslag op de titel Miss Intercontinental.

Trainingen en fotoshoots

Voor alle drie winnaressen wacht nu een voorbereiding op de landelijke Miss Beauty of the Netherlands-verkiezing, met onder meer trainingen, bootcamps en fotoshoots.