Inwoners vluchten na een bomaanval in de stad Jisreen.
Volledig scherm
Inwoners vluchten na een bomaanval in de stad Jisreen. © AFP

Inwoners Oost-Ghouta getuigen over leven met constante angst: "We hebben ons lot aanvaard en zijn klaar om te sterven"

Conflict in SyriëInwoners van de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta zitten in de val. Nu de regio onder vuur wordt genomen door de troepen van Assad zit er voor velen van de 400.000 onschuldige burgers niets anders op dan "hun lot te aanvaarden en zich mentaal voor te bereiden op de dood. We kunnen nergens schuilen." Vandaag alleen al kwamen 25 mensen om en vielen 200 gewonden bij één van de zwaarste bombardementen in een oorlog die al zeven jaar aansleept.

13 reacties

  • Mounia Aarab

    6 jaar geleden
    pieter lemmens weet je waarom de rebellen dat gedaan hebben? Nee Want iedere kind of burger die "vrijheid" zegt of schrijft wordt op een vreselijk wijze gedood voor de oorlog hebben ze een kind van 13 gemarteld "Hamza Ali Al-Khateeb" zoek dat maar op meneer en dan praat
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Die mensen moeten schuilen, maar kunnen zo maar de pers te woord staan! Ik geloof er niks van. Of wel zijn het rebellen die spreken, of wel is het opgezet spel.
  • Otto-Jan Rongewaard

    6 jaar geleden
    Ik lees hier vaak dat de wereld en Europa toekijken. Niets is minder waar. Zowel de Verenigde Staten als verschillende Europese landen steunen de rebellen met geld, wapens en war consultancy.
  • Zakaria Zerjougi

    6 jaar geleden
    Frank dit heeft niks te maken met religie, deze oorlog brak al uit voor de komst van IS en dergelijke
  • Marlies Schoefs

    6 jaar geleden
    Vreselijk