Pleidooi voor modernisering Deken van Oppensingel in Venlo

© Google Streetview

Bewoners van de Deken van Oppensingel in Venlo willen dat de straat de komende jaren wordt gemoderniseerd.

Daan de Hulster

Een bewonerscomité overhandigde woensdagmiddag een plan daartoe aan wethouder Jos Teeuwen van de gemeente Venlo.

EvenementenBewoners van de Deken van Oppensingel zien dat de straat achteruit gaat als gevolg van uitdijende evenementen in het Julianapark, toenemende verkeersonveiligheid, achterstallig onderhoud in de openbare ruimte en het ingevoerde haaks parkeren. Daarom werd Bewonerscomité Ponniewaeg opgericht. Naar de vroegere bijnaam van de straat, die verwees naar de kapsels van de vele vrouwen die in de voormalige gloeilampenfabriek werkten.

SnelheidHet bewonerscomité stelt het gemeentebestuur nu voor de straat te moderniseren. Door de rijbaan twee meter smaller te maken en daarmee de snelheid van het autoverkeer te verlagen. Trottoir en fietspad samen te voegen en naar de zijkant te verplaatsen. Het groen van het Julianapark vijf meter naar de straat te verschuiven.

Ook zien de bewoners graag gesloten bomenrijen aan beide kanten van de straat. Het comité wil bovendien niet dat het voormalige gebouw van Museum van Bommel van Dam een nieuwe bestemming krijgt. De bewoners willen dat het pand wordt afgebroken en daar ruimte komt voor extra groen in het Julianapark.

OpwaarderingDe bewoners hopen dat het volgende gemeentebestuur de opwaardering van de Deken van Oppensingel opneemt in het coalitieakkoord. Ze hopen dat na uitwerking van de plannen de werkzaamheden in 2020 van start kunnen gaan.

Wethouder Jos Teeuwen liet weten dat hij de inspanningen van de bewoners waardeert. “Er gaat de komende jaren veel gebeuren in de omgeving van de straat. Een nieuw museumkwartier, een nieuwe Arsenaal-garage. We nemen de plannen van de bewoners daarin mee.”