Eindelijk besluit parkplan Panningen

© iStock

De gemeenteraad van Peel en Maas heeft een besluit genomen over de herinrichting van het gebied rond het gemeentehuis. De keus is uiteindelijk gevallen op variant D van het parkplan.

Peter Heesen

Het plan heeft tot doel een goede verbinding tussen gemeentehuis en winkelcentrum in Panningen te maken, extra parkeerplaatsen in het park te realiseren en dat park opener en mooier te maken.

OverschrijdingDe voorkeursvariant van partijen die betrokken waren bij het opstellen van het plan, onder wie omwonenden en ondernemers, leverde een overschrijding op van ruim een half miljoen euro. De gemeenteraad beval wethouder Paul Sanders een plan te maken dat binnen het budget blijft. Hij kwam met een variant (D) die extra geld genereert door een bouwkavel in het park uit te geven. Dat stuitte op verzet van sommige partijen, omdat tegelijkertijd de voormalige burgemeesterswoning wordt gesloopt. Een woning die ruim zes ton waard is. Kapitaalvernietiging, aldus tegenstanders.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad vond echter dat aan de belangrijkste voorwaarde voldaan was en dat het tijd werd een knoop door te hakken. De keus viel op D.