Kandidaat-raadslid wil minister 'aan hoogste boom hangen'

Minister Ollongren, inzet: Paul Berben.© ANP/Facebook

Een kandidaat-gemeenteraadslid uit Maastricht heeft commotie veroorzaakt met een merkwaardige uitspraak over minister Kajsa Ollongren.

Redactie

Paul Berben van de Partij Veilig Maastricht (PVM) schreef in een reactie op Facebook dat de D66-bewindsvrouw 'aan de hoogste boom' moet worden gehangen. Hij deed die uitspraak in een discussie over de referendumwet.

GeschrokkenBerben staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op een onverkiesbare negende plaats voor PVM. Tegen RTL Nieuws, dat de reactie opmerkte, zegt hij geschrokken te zijn van de ophef over zijn uitspraak. "Ik vind het niet bedreigend. Het is geen doodsverwensing. Misschien had ik het beter niet kunnen schrijven. Ik zeg niet dat ze nu moet worden opgehaald en opgeknoopt moet worden."

De fractievoorzitter van de PVM laat weten een 'goed gesprek' met Berben te zullen gaan voeren.

Open debatOllongren bekijkt nog of ze stappen onderneemt. "We hebben in Nederland een open debat en er kan heel veel", aldus de minister van Binnenlandse Zaken. Aan de andere kant moeten politici hun werk kunnen doen en doodsbedreigingen horen daar niet bij, vindt ze.