Marijke en Dicky kunnen rekenen op een stroom aan kritiek.
Volledig scherm
Marijke en Dicky kunnen rekenen op een stroom aan kritiek. © KRO-NCRV

Kijkers Rijdende Rechter winden zich op om 'zure communistische VvE-mutsen'

De illegaal geparkeerde scootmobiel van mevrouw Kolijn heeft gisteren 1,4 miljoen kijkers naar De Rijdende Rechter getrokken. Op Twitter wordt druk nagepraat over de 'minidictatuur' die heerst in appartementencomplex Loevestein in Heemskerk.

  1. Waarom miljoenen naar die ‘doodnormale’ Bauers kijken: ‘Je zult ze nooit de camera’s zien zoeken’
    PREMIUM

    Waarom miljoenen naar die ‘doodnorma­le’ Bauers kijken: ‘Je zult ze nooit de camera’s zien zoeken’

    En wéér is de reallifesoap van de Bauers een groot succes. Twintig jaar na de eerste serie kijkt wederom een miljoenenpubliek naar het wel en wee van de familie van de volkszanger. Regisseur en maker Gabri Buytelaar was er toen bij en is nu weer verantwoordelijk. Wat zag hij precies in de familie en waarom is het succes zo groot? ,,Ik weet nog dat ik helemaal gek werd van de koffie daar.’’
  2. AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederlandse artiesten krijgen aanbod voor samenwerking
    artiesten bezorgd

    AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederland­se artiesten krijgen aanbod voor samenwer­king

    Lucratieve contracten lonken voor Nederlandse artiesten die zien dat hun stem en artistieke werk zonder toestemming wordt overgenomen door Udio. Het bedrijf achter de nieuwe spraakmakende AI-app biedt hen een ‘commerciële samenwerking’ aan als zij bereid zijn hun beschermde werk over te dragen aan de grillen van kunstmatige intelligentie (AI). In de tussentijd gaat Udio onrechtmatige liedjes van het platform halen, laat een woordvoerder aan deze site weten.