Direct naar artikelinhoud

Antisemitische leuzen en vuurwerk bij AFC-wedstrijd

Supporters van Rijnsburgse Boys hebben zaterdag tijdens de wedstrijd tegen AFC in de tweede divisie antisemitische leuzen geroepen. Ook werd tijdens de rust in de volle kantine op sportpark Goed Genoeg door een fan van Rijnsburgse Boys een vuurwerkbom afgestoken.

Twitter bericht wordt geladen...

Ongeveer 125 supporters van Rijnsburgse Boys waren per boot naar Amsterdam gekomen. Volgens AFC-voorzitter Ad Westerhof was een aantal fans al dronken toen ze sportpark Goed Genoeg betraden en misdroegen zij zich tijdens het duel door onder andere antisemitische leuzen te roepen.

Ook werd er in de rust een vuurwerkbom afgestoken in de volle kantine, waar op dat moment veel kinderen aanwezig waren.  

Straalbezopen en doorgesnoven
De kantine werd na dit incident vanwege de rookontwikkeling tijdelijk gesloten en er werd besloten na het duel geen alcohol meer te schenken in de kantine. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt," aldus Westerhof. "Wat een stelletje onverlaten. Ze waren, volgens mij, straalbezopen en doorgesnoven. Dit sloeg helemaal nergens op."

Het bestuur van Rijnsburgse Boys laat weten met afschuw kennis te hebben genomen van de berichtgeving dat supporters kwetsende spreekkoren zouden hebben geroepen. "Ik ben flabbergasted. Iedereen die onze club kent, begrijpt dat dit in het geheel niet thuishoort binnen onze vereniging," aldus voorzitter Ad Hendriksen.

"De waarden en normen die wij in Rijnsburg gewoon zijn, staan haaks op het gebeuren gisteren in Amsterdam en wij veroordelen deze acties dan ook en maken onze excuses aan AFC."  

Daarmee is voor Hendriksen de kous nog niet af. De komende dagen wordt onderzocht wat er precies is gebeurd qua spreekkoren en vuurwerk. Hendriksen sluit straffen niet uit. "We zullen passende maatregelen nemen tegen de mensen die de club in diskrediet hebben gebracht." De wedstrijd tussen AFC en Rijnsburgse Boys eindigde overigens in 1-1.

Twitter bericht wordt geladen...