Direct naar artikelinhoud

Het weer: zeer zacht en dagrecords gaan sneuvelen

Vandaag is het zeer zacht en gaan er dagrecords sneuvelen. Het record voor De Bilt staat nu nog op 12,1 graden en stamt uit 1960. Vanaf morgen neemt het kwik gas terug. Verder is het weerbeeld wat wisselvallig.

Het weer: zeer zacht en dagrecords gaan sneuvelen
Beeld anp

Vandaag is het grotendeels bewolkt. In de ochtend is het op een lokaal miezerregentje na droog, in de middag gaat het vooral in het westen en noordwesten harder regenen. Laat in de middag en in de avond trekt een actieve lijn met regen van west naar oost over het land. Daarbij komen ook forse windvlagen voor. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot hard. Het is zeer zacht; het wordt 12 tot 14 graden, waarmee het dagrecord voor 24 januari dus zeer waarschijnlijk sneuvelt.

Komende nacht trekt de regen het land weer uit, wordt de wind rustiger en koelt het af tot 7 graden.

Morgen wordt het een graad of 9. In de loop van de dag breekt de zon af en toe door, maar een enkele bui is ook mogelijk.

Vrijdag en in het weekeinde is het meestentijds droog. De zon schijnt vaker en de temperatuur gaat iets omlaag. Zaterdag wordt het 6 graden en met flinke opklaringen in de nacht kan het een graadje vriezen. Zondag raakt het weer bewolkt en lopen de temperaturen op. Begin volgende week is het wisselvallig en in eerste instantie vrij zacht.