Direct naar artikelinhoud

Politie toont bewakingsbeelden liquidatie El Ajjoudi

De politie heeft beelden naar buiten gebracht van de vluchtauto van de schutter die op 17 januari crimineel Anass el Ajjoudi doodschoot in De Pijp.

De politie besteedde aandacht aan de liquidatiezaak in het tv-programma Opsporing Verzocht. Op 17 januari werd in de Cornelis Springerstraat de Amsterdamse crimineel Anass el Ajjoudi (29) gedood.

Getuigen zagen dat El Ajjoudi door een man onder vuur werd genomen. Die man stapte in de grijze Ford Tourneo Connect die op de vrijgegeven beveiligingsbeelden staat. Het is niet duidelijk of de schutter zelf reed of dat iemand anders achter het stuur zat.

Aan de hand van de bewakingsbeelden kon de politie achterhalen dat de auto vanaf de Cornelis Spingerstraat via de Carillonstraat in de richting van de Van Woustraat reed. Niet lang na de liquidatie werd de Ford in brand gestoken en achtergelaten aan de Buitensingel in Duivendracht.  

Dashcambeelden
In het programma deed de politie daarom een oproep aan mensen die die woensdag in de buurt waren, om bijvoorbeeld dashcambeelden te overhandigen. Ook mensen met een camera bij hun huis of bedrijf worden opgeroepen zich te melden.  

De kijker werd ook gevraagd om informatie te verschaffen over het laatste levensjaar van El Ajjoudi. De politie wil weten met wie hij omging en waarom hij problemen had. El Ajjoudi stond al lang op een dodenlijst. Hij behoorde tot de groep van Houssine A. en Benaouf A., die is verwikkeld in een onderwereldvete die sinds 2012 al meer dan twintig veelal jonge Amsterdamse criminelen het leven heeft gekost.

Lees ook: Na een tijd van relatieve rust is er nieuw geweld in het criminele milieu, maar niemand had de illusie dat het geweld voorbij was

De route van de vluchtauto.Beeld Opsporing Verzocht