Beats by Dre maakt stoere video met Nigeriaanse bobsleesters in de hoofdrol

Het koptelefoonmerk zet dit bijzondere bobsleeteam in de schijnwerpers.

Voor het eerst zullen sporters uit Nigeria deelnemen aan de Winterspelen en dat is te danken aan drie bobsleesters. Seun Adigun, Ngozi Onwumere en Akuoma Omeoga zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Pyeongchang. Koptelefoonmerk Beats by Dre liet een stoere online video maken over de bijzondere prestatie van de vrouwen.

In de media wordt het verhaal van de vrouwen vaak vergeleken met de film 'Cool Runnings'. Deze komedie uit 1993 is gebaseerd op het verhaal van het eerste Jamaicaanse bobsleeteam dat deelnam aan de Olympische Winterspelen.

Inspirerende les
De video is gemaakt door het Amerikaanse bureau Hustle. De makers zeggen: 'Terwijl de traditionele media vooral het nieuws brachten, gingen wij op zoek naar verhaal erachter. Zo ontrafelden we het verhaal van Seun, Akuoma en Ngozi en konden we deze film maken. Het is een inspirerende les geworden over boven jezelf uitstijgen en angst overwinnen.' 

In de video zegt een van de atleten: 'Ons doel is zorgen dat mensen zich niet meer beperkt voelen door hun angst voor het onbekende.'

Above the noise
De video is onderdeel van de internationale 'Above the noise'-campagne van Beats by Dre. In deze campagne staan ambitieuze wintersport-atleten centraal, zoals Shaun White (VS), Jamie Anderson (VS), Kevin Rolland (Frankrijk) en Ayumu Hirano (Japan). In de campagne staan de kracht en het doorzettingsvermogen van de sporters centraal. Daarnaast laten de atleten de nieuwe koptelefoon van Beats by Dre zien: een speciale versie van de Beats Studio3 Wireless and Powerbeats3 in “Winter Red". Draadloos, dus perfect om mee te sporten.

 De muziek is van G-Eazy featuring Zoe Nash “The Beautiful & Damned”. Het merk verspreidt de video wereldwijd via sociale media (onder andere Instagram).

Achtergrond
De stoere atleten zijn doen voor het eerst mee aan de Winterspelen, maar hebben al heel wat ervaring in de sport. Adigun nam eerder als hordeloopster deel aan de Olympische Spelen van Londen 2012. Ze was een jaar als remster actief in een Amerikaans bobsleeteam, maar ging op zoek naar landgenotes met wie ze een Nigeriaans team kon opzetten. Zo vond ze Onwumere en Omeoga, beiden eveneens actief in de atletiek.

De Winterspelen beginnen op donderdag 8 februari.

Credits:
Advertising Agency: Hustle, Los Angeles, USA
Global Creative Director: Diallo Marvel
Executive Creative Producer: Ana Julfayan
Executive Creative Director: Will Esparza
Creative Directors: Matt Walton, Iain Nevill
Strategy: Audrey Tyau, Savannah Rabin
Production Company: Little Minx
Director: Malik Sayeed
Head of Production: Mike Refuerzo
Producer: Shelli Jury
Brand Supervisor: Kenwyn Forgenie
Editor: Anna Patel

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie