Direct naar artikelinhoud

Ruud Gullit gaat Fifa-gamers trainen

Ruud Gullit gaat opnieuw als trainer aan de slag, maar dan wel in de virtuele voetbalwereld.

Ruud Gullit gaat Fifa-gamers trainen
Beeld ANP

De 55-jarige Amsterdammer investeert in de ontwikkeling van de eSports, door een eigen Fifa-academy op te zetten. Met 'Team Gullit' biedt de voormalige topvoetballer talentvolle gamers een kans zich te ontwikkelen.

"Ik belandde in de wereld van Fifa door mijn twee zoons," zegt Gullit, die tot voor kort als assistent van bondscoach Dick Advocaat bij het Nederlands elftal werkte.

''Eén van hen speelt profvoetbal en mijn andere zoon speelt liever Fifa. Toen ik vorig jaar de Fifa Wereldkampioenschappen bezocht, besefte ik dat er een enorme wereld achter de videogame zit. De strategie en de keuzes die de Fifa-spelers maken, hebben een sterke gelijkenis met het echte voetbal.''

Talenten
Gullit heeft een eigen team samengesteld, bestaande uit Floris Jorna (18 jaar), Julian van den Berg (17) en Dani Visser (16). Zij worden gezien als veelbelovende talenten in de Fifa-wereld.

Jorna en Visser hebben zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Fifa eWorld Cup, eind deze maand in Barcelona.

De academy van Gullit biedt talenten professionele begeleiding en training om hun virtuele voetbalspel te verbeteren. Ook biedt Gullit als ambassadeur zijn teamleden begeleiding op gebied van management en het omgaan met sociale media en de pers.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.