Luister naar

Zestienjarig meisje grijpt inbreker

Nieuws
Eline Kuijper Eline Kuijper
dinsdag 23 januari 2018 om 03:00

Enschede

Een zestienjarig meisje uit ­Enschede heeft eigenhandig een inbreker bij de lurven ge­grepen. Toen Nina Nootenboom zaterdag met haar vader en zus thuiskwam, ontdekte ze al snel dat er een inbreker in huis was. Die wilde net uit een kapotgeslagen raam van de bijkeuken klimmen, toen Nina hem bij de benen greep en tegenhield. Tegen de lokale omroep RTV Oost vertelt ze: ‘Ik was zo kwaad, ze moeten met hun handen van andermans spullen afblijven.’ Hangend uit het raam riep de inbreker tegen Nina dat hij niet meer kon ademen. Maar zij reageerde kordaat: ‘Als je nog kunt praten, dan kun je ook ademen.’ Vader Louis Nootenboom kon de inbreker, die net een week eerder uit de gevangenis was vrijgekomen, buiten op een plastic tuinstoel vasthouden totdat de politie kwam. Na het voorval ­adviseerde hij zijn dochters bij een volgende keer niet zelf achter een dief aan te gaan, maar naar buiten te rennen en 112 te bellen. Uiteindelijk is er bij de familie Nootenboom niets gestolen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afgelopen winter stroomde er door alle regenval veel water in de Gravinnenbeek in Eerbeek.

Waarom het kappen of uitdunnen van bossen op de Veluwe kan helpen tegen drinkwatertekort

Bomen op de Veluwe kappen om een drinkwatertekort te voorkomen. Het kan een goed idee zijn, zeggen deskundigen. Maar kies er niet lichtzinnig voor. ‘Als je bos kapt, ben je het voor tientallen jaren kwijt.’

Kolham - Staatssecretaris Hans Vijlbrief heeft met een handtekening vandaag het gasveld in Groningen gesloten. ANP / Hollandse Hoogte Venema Media

Gaswinning Groningen bij wet verboden

Bij de voormalige akker van boer Boon in Kolham, waar in 1959 het eerste Groningse aardgas werd gevonden, ondertekende demissionair staatssecretaris van Mijnbouw Hans Vijlbrief vrijdag symbolisch de wet die het Groningenveld definitief sluit.

Jongeren tijdens het Defensie Dienjaar, waarbij jongeren een jaar ervaring kunnen opdoen bij Defensie.

Hoe denken jongeren zelf over het afstoffen van de dienstplicht? 'Vrede is niet vanzelfsprekend'

Met de oorlog in Europa gaat het de afgelopen jaren steeds vaker over de dienstplicht. Zijn jongeren bereid om te vechten voor volk en vaderland? ‘De opkomstplicht, zoals vroeger, is verouderd.'

Eindexamenleerlingen tijdens de examens in 2023. ‘Door het harde werken tijdens het examenjaar, moeten sommige leerlingen daarna echt even op adem komen’, ziet decaan Lobke Allersma.

Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar: 'Er zijn ook een heleboel dingen die geen geld kosten'

Een jaar werken of backpacken naar Thailand: een tussenjaar wordt steeds populairder onder jongeren. ‘Nog steeds denken mensen dat een tussenjaar iets is voor kinderen met rijke ouders.’

Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Amsterdam vreest verstoring van Dodenherdenking en gaat alle bezoekers fouilleren

Uit angst voor verstoringen tijdens de Dodenherdenking neemt de gemeente Amsterdam extra maatregelen. Op 4 mei worden alle bezoekers van de ceremonie op de Dam gefouilleerd.

Op Rotterdam Centraal worden verschillende perrons verlengd en vervangen en sporen en wissels vernieuwd.

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie van het jaarverslag over 2023.