Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
dinsdag 23 januari 2018 om 03:00
Een minderjarige jongen zonder rijbewijs veroorzaakte zondag een ongeluk in Wagenberg. De auto waarin hij reed, belandde in de greppel.
Een minderjarige jongen zonder rijbewijs veroorzaakte zondag een ongeluk in Wagenberg. De auto waarin hij reed, belandde in de greppel. politieteam Dongemond

hevige hondenruzie

Twee honden in Vriescheloo hebben flink geruzied. Een viervoeter is daar het slachtoffer geworden van een bijtgrage soortgenoot. Volgens RTV Noord werd het hondje aangevallen in de bosjes. Gelukkig heeft het ‘slachtoffer’ de aanval overleefd.

gestolen bus hondenuitlaatservice weer terug

De bus van een hondenuitlaatservice in Arnhem, die vorig weekeinde was gestolen, is weer terecht. ‘Dank aan allen’, schrijft eigenaar Paul Wagenmans op Facebook. Hij doelt daarbij op alle mensen die hebben geholpen met zoeken. Want nadat hij ontdekte dat zijn bus was gestolen in de Prins Hendrikstraat in Arnhem, riep hij de hulp in van zijn Facebookvrienden. Zijn oproep is ruim 2300 keer gedeeld. ‘Mensen hadden de bus zien staan en zagen later mijn bericht op Facebook. Toen hebben ze contact opgenomen’, zegt Wagenmans tegen Omroep Gelderland.

De teruggevonden bus is er niet geheel zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Het dashboard is gesloopt, maar volgens Wagenmans is de schade te herstellen.

jongen zonder rijbewijs veroorzaakt zwaar ongeluk

Een zeventienjarige jongen die zonder rijbewijs in Wagenberg rondreed, heeft zondag een ernstige aanrijding veroorzaakt. Hij botste rond vier uur ’s middags tegen twee fietsers. Die lagen nog zwaargewond op het wegdek toen de politie even later arriveerde, schrijft Omroep Brabant. De fietsers zijn daarop met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is aangehouden door de politie. Op foto’s die het politieteam Dongemond op Facebook plaatste, is te zien dat de auto ook niet goed terecht is gekomen.

down under in Maastricht

Een bijzonder grappig toeval: op de Australiëlaan in Maastricht is een kangoeroe gevonden. De politie en marechaussee waren op zoek naar de kangoeroe, die ontsnapt was. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een wallaby, een kleinere kangoeroe, schrijft 1Limburg.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Lintjesregen in Vianen. Burgers ontvingen daar uit handen van burgemeester Sjors Fröhlich een koninklijke onderscheiding.

Van dominees tot pleegouders; van 29 tot 98. Ruim drieduizend mensen kregen een lintje, vooral mannen

TV-presentator Yvon Jaspers en sopraan Tania Kross. Maar ook: organist Jaap den Hertog en voedselbank-vrijwilliger Tetsje Feenstra. Duizenden Nederlanders kregen vrijdag een lintje; ook ND-lezers werden verrast.

Tijdens haar werkbezoek aan Emmen in 1958 ontvangt koningin Juliana een blikken trommel met raathoning van de tachtigjarige imker J. Jeuring.

Dankzij een voorvader van Willem-Alexander ligt Ter Apel niet in Drenthe. Dat vonden de Drenten niet fijn

De Oranjes hebben op vele wijzen hun stempel op Drenthe gedrukt. Zonder Willem I had Ter Apel bij Drenthe behoord, inclusief het opvangcentrum voor asielzoekers.

De Q-koorts is aangetroffen op een boerderij met melkschapen.

Q-koorts in Gelderland: hoe groot is het risico voor de mens? Vier vragen

Voor het eerst sinds 2016 is in Nederland Q-koorts aangetroffen bij Nederlandse melkgeiten en melkschapen. De bacterie besmette in het verleden duizenden Nederlanders, van wie een deel jaren later nog worstelt met de medische nasleep.

Leerlingen van een vmbo-school worden getoetst bij het landelijk praktijkexamen mobiliteit en transport.

Praktijkonderwijs en vmbo kampen met forse daling leerlingenaantallen, doorstroomtoets lijkt oorzaak

Er zijn sterke aanwijzingen dat de nieuwe doorstroomtoets in groep 8, die de kansengelijkheid in het onderwijs moet bevorderen, leidt tot een forse daling van het aantal leerlingen dat naar het praktijkonderwijs of het vmbo gaat.

Marielle Paul: liefst vaste docenten.

Externe docent bijna twee keer zo duur

Den Haag

Als de gemeente de hele buurt erbij betrekt, en eerlijk communiceert over de knelpunten, komt nieuwbouw sneller op gang.

Zo krijgen gemeenten nieuwbouw sneller van de grond. 'Betrek niet alleen directe buren erbij'

Woningzoekers moeten door bezwaren van mondige burgers langer wachten op een huis. Hoe kan een gemeente nieuwbouw sneller op de rit krijgen? Vier tips van experts.