Direct naar artikelinhoud
Update

Tientallen kinderen gewond na ongeluk met schoolbus in Duitsland

Brandweerlieden redden gewonde kinderen uit de verongelukte schoolbus in Eberbach.Beeld AP

In het Duitse plaatsje Eberbach, in de buurt van Heidelberg in de deelstaat Baden-Württemberg is een schoolbus van de weg geraakt. Duitse media melden dat er 48 gewonden zijn, onder wie 43 kinderen. 

Tien gewonden zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, vijf van hen verkeren in kritieke toestand. Hulpdiensten zijn onder andere met diverse traumahelikopters uitgerukt om de ernstig gewonden over te brengen naar ziekenhuizen in het nabijgelegen Mannheim en Ludwigshafen. Voor ouders en kinderen die ongedeerd bleven is opvang ingericht. De schoolbus vervoerde kinderen tussen de 9- en 15-jaar oud.

De oorzaak van het ongeluk met de schoolbus is nog onbekend. De chauffeur wordt verhoord door de politie.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. De schoolbus raakte van de weg en botste, vermoedelijk zonder te remmen, op enkele auto's. Uiteindelijk kwam de bus tot stilstand tegen de muur van een nabijgelegen winkelpand.

De chauffeur van de bus is lichtgewond en wordt gehoord door de politie. De schoolbus brengt elke ochtend kinderen uit de omliggende dorpen naar Eberbach, dat ongeveer twintig kilometer ten oosten van Heidelberg ligt.