Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Nieuws

Hangbrug in Colombia ingestort: tien doden

De brug, die omgerekend 22 miljoen euro zou hebben gekost, was tot 280 meter hoog en 446 meter lang.

De ingestorte brug in het midden van Colombia. Zoekacties zijn gaande.
De ingestorte brug in het midden van Colombia. Zoekacties zijn gaande. Foto Raul Arboleda/AFP

Door het instorten van een hangbrug in Colombia zijn tien bouwvakkers om het leven gekomen. Dat schrijven lokale media op basis van de autoriteiten. De brug was nog in aanbouw toen ze maandagochtend (lokale tijd) inzakte.

De constructie had volgens de landelijke krant El Espectador 280 meter hoog en 446 meter lang moeten worden. In maart zou ze opengaan.

Snelweg

De brug, die omgerekend 22 miljoen euro zou hebben gekost, had onderdeel moeten worden van de snelweg die de hoofdstad Bogota met de stad Villavicencio verbindt. De bouwlocatie was bij Chirajara, op de grens van de provincies Cundinamarca en Meta:

Er zijn nog zoekacties gaande, omdat niet bekend is hoeveel mensen er aan het werk waren op het moment van het instorten.

De president van Colombia, Juan Manuel Santos, heeft zijn steun betuigd aan de nabestaanden op Twitter:

Twitter avatar JuanManSantos Juan Manuel Santos Organismos de socorro atienden colapso de parte de puente en construcción sobre la quebrada Chirajara, en vía Bogot… https://t.co/E4h89zHRZT

Een korte video waarop het instorten te zien is: