De Franse zeiler François Gabart op de trimaran ‘Macif’.
Volledig scherm
De Franse zeiler François Gabart op de trimaran ‘Macif’. © AFP

Fransman Gabart zeilt als snelste wereld rond in 42 dagen

De Franse zeiler François Gabart heeft zondag het wereldrecord solo rond de wereld zeilen verbeterd in een tijd van 42 dagen, 16 uur en 35 seconden. Dat is 6 dagen en 10 uur sneller dan het vorige record.

  1. Femke Bol op WK in Glasgow wéér op jacht naar een wereldrecord? ‘Ik denk werkelijk dat ze nog wat bewaard heeft’

    Femke Bol op WK in Glasgow wéér op jacht naar een wereldre­cord? ‘Ik denk werkelijk dat ze nog wat bewaard heeft’

    Coach Laurent Meuwly denkt dat Femke Bol op de komende wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow nog sneller kan dan haar wereldrecord van 49,24 seconden op de 400 meter. De Amersfoortse atlete meent dat een wereldrecord lopen op een sterk bezet toernooi wel eens een te lastige opdracht kan zijn. Wat overeind blijft, is de verwachting dat Bol in Schotland haar eerste wereldtitel indoor zal veroveren.
  2. Schermster wijt positieve dopingtest aan seks: deze sporters gingen haar voor met opmerkelijke verklaring

    Schermster wijt positieve dopingtest aan seks: deze sporters gingen haar voor met opmerkelij­ke verklaring

    Wereldkampioen schermen Ysaora Thibus is voorlopig geschorst vanwege het gebruik van doping, maar legt zich daar niet bij neer. Volgens de Française is het verboden middel ostarine in haar lichaam gekomen na seksueel contact met haar verloofde. Het is niet de eerste sporter die met een zeer opmerkelijke verklaring komt voor een positieve test. Onder anderen Tyler Hamilton, Richard Gasquet, Floyd Landis en Shane Warne gingen haar voor.