Direct naar artikelinhoud
Lezersbrief

'Scientologykerk hou je geloof binnenshuis'

Dat de Scientologykerk in Amsterdam gevestigd is vindt lezer Henriette Bannink tot daar aan toe, maar dat deze ook nog naast een hogeschool is gevestigd, vindt ze ronduit gevaarlijk.

'Scientologykerk hou je geloof binnenshuis'
Beeld Het Parool

Bij deze wil ik mijn complimenten uitspreken voor de directeur van het Cygnus Gymnasium, die ouders heeft geïnformeerd over het uitdelen van flyers door de omstreden Scientologykerk aan de Wibautstraat.

Het gebouw bevindt zich naast een grote supermarkt waar ik regelmatig mijn boodschappen doe. De Scientologykerk is mij een doorn in het oog en ik verafschuw het dat dit mogelijk is in onze stad.

De grote ramen van het gebouw met de brede inkijk laten een aantrekkelijk beeld zien van grote ruimtes met hoeken waar je films kan kijken en balies met mensen die je vriendelijk te woord staan (lekker open minded). Het gebouw staat tegenover de metrouitgang waar iedereen direct bij bovenkomst een flyer in zijn handen gedrukt krijgt.

Robert Kruijt, lid van de Scientologykerk beweert in Het Parool dat het werven van minderjarigen per ongeluk was. "We werven zeker niet bewust leerlingen."

We hebben het nu over minderjarigen, die hopelijk allemaal nog bij hun ouders wonen. Veel drukker maak ik mij om jongeren die zijn gaan studeren aan een hogeschool in Amsterdam.

Voor het eerst op eigen benen staan en vanuit de provincie gretig alles in zich opnemen wat onze stad allemaal te bieden heeft. Niet de makkelijkste tijd in je leven maar wel de spannendste, waarin je voor alles open staat. 

Ik vind het zeer gevaarlijk, daarnaast walgelijk en ronduit stupide dat er überhaupt een Scientologykerk in Amsterdam is en al helemaal op deze plek. Wat mij betreft een flyer­verbod. Hou je geloof binnenshuis en beïnvloed geen mensen op een onbewaakt moment.

Henriette Bannink

'Niet de makkelijkste tijd in je leven maar wel de spannendste, waarin je voor alles open staat. '