Extern meldpunt misstanden Defensie

Nieuws
anp
zaterdag 16 december 2017 om 03:00

Den Haag

Defensiepersoneel en oud-medewerkers kunnen sinds vrijdag terecht bij een meldpunt om ongewenst gedrag en andere misstanden aan te kaarten. Het meldpunt van de Commissie Sociaal Veilige Werkomgeving Defensie is een half jaar langgeopend en er vooral op gericht zaken als verkrachtingen, aanrandingen, mishandelingen en pesterijen in de toekomst te voorkomen. Militaire vakbonden drongen aan op zo’n extern meldpunt. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Nederland, Den Haag, 16 april. 2024
Derk Boswijk CDA tijdens debat over de buitengewone Europese top van 17 en 18 april in de Tweede Kamer ( over conflicten met Israel en Oekraïne )
 foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

CDA pleit voor opkomstplicht bij Defensie, maar 'stapsgewijs' en vanuit een groep vrijwilligers

Het CDA-Kamerlid Derk Boswijk pleit in het manifest ‘Bouwen aan een weerbare samenleving’ voor een opkomstplicht bij het leger, naast een maatschappelijke dienstplicht. Vrijwilligheid blijft ook hier vooralsnog de basis.

Het kunstwerk 'Stille Strijd' in Groningen staat voor het feit dat suïcide de belangrijkste doodsoorzaak is voor jongeren onder de dertig jaar.

Ook Inspectie ziet dat het mis is op Zikos-afdelingen: 'Meer luisteren naar ervaringsdeskundigen in jeugdzorg'

De Zikos-afdelingen van de gesloten jeugdzorg, die onder vuur liggen door een ontluisterend rapport van ervaringsdeskundige Jason Bhugwandass, staan de komende zes maanden onder verscherpt toezicht van de inspectie.

Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State: 'De rechtsstaat is geen afvinklijstje waarvan je kunt zeggen: nu is hij klaar.'

Raad van State denkt niet een 'dubbele pet' op te hebben: 'De rechtspraak hier is volkomen onafhankelijk'

De Raad van State adviseert over wetten en spreekt recht. Dat leidt volgens de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid tot een ‘dubbele pet’. Voor het eerst reageert vicepresident Thom de Graaf op de aanbeveling om te splitsen.

Naast kerkgebouw Het Lichtpunt (NGK) ligt een moestuin waar gemeenteleden samen voor zorgen. De Maatschappij van Welstand maakt geld vrij voor kerken die willen beginnen met dit soort duurzame projecten willen.

Van deelauto's tot moestuintjes: creatieve plannen om de kerk te vergroenen kunnen geld krijgen

Een deelauto voor kerkleden aanschaffen of een stuk van het kerkplein inruilen voor een moestuin. Kerken die een creatief, duurzaam plan hebben, kunnen daarvoor geld krijgen van vermogensfonds Maatschappij van Welstand.

Dansles bij Switch2Move in Tilburg, met links docent Andrew Greenwood. Twee keer per week kunnen ‘dansers’ met fysieke of psychische uitdagingen hier een les volgen.

Helpt dansen als je parkinson of multiple sclerose hebt? 'Mentaal hebben we er nog meer aan dan fysiek'

Kunnen kunstuitingen heilzaam zijn voor patiënten met ziektes als Parkinson en Alzheimer? Wetenschappelijk onderzoek wijst in die richting en een landelijk initiatief stuurt daarop aan.

Theodor Kockelkoren, inspecteur-generaal van Staatstoezicht op de Mijnen, bij zijn huis in Abcoude. 'Ieder jaar blijft de uitvoering achter bij de planning.'

Definitief dichtdraaien gaskraan belangrijke stap, maar 'versterking huizen is nog een gigantische opgave'

Dinsdagavond stemde de Eerste Kamer in met het definitief sluiten van het Groningse gasveld. Een belangrijke stap, vindt inspecteur-generaal Theodor Kockelkoren van het Staatstoezicht op de Mijnen.