Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Dierentuin liet beren inslapen: Verblijf verouderd

De dierentuin van de Deense stad Aalborg heeft zich niet populair gemaakt bij dierenliefhebbers. De zoo heeft onlangs namelijk twee kerngezonde beren laten inslapen, zo maakte de dierentuin bekend in een bericht op Facebook.

Verouderd hok

De beren van 20 en 21 leefden in een verouderd hok, dat eigenlijk niet meer aan de eisen voldeed. Omdat het duo te oud was om nog nakomelingen te krijgen en de directie ‘geen zin had’ om een andere eigenaar voor ze te vinden, werd besloten ze in te laten slapen.

Er wordt woedend gereageerd op het besluit van de dierentuin, die ook geen geld leken te willen investeren in een nieuw verblijf voor de twee beren. Dierenliefhebbers kunnen desondanks niet begrijpen waarom er twee gezonde dieren zijn gedood.

De dierentuin laat verder nog weten dat het DNA van de beesten gebruikt zal worden voor wetenschappelijk genetisch onderzoek. Het DNA van beren is heel gewild, omdat het onderzoek naar hun genen kan helpen bij het tegengaan van trombose bij de mens.

Leeuwen en giraf

Aalborg Zoo is overigens niet de eerste Deense dierentuin die in opspraak komt wegens het omleggen van gezonde dieren. In Kopenhagen werden in 2014 vier leeuwen gedood omdat ze ‘te oud’ waren. Ook van een giraf werd het leven onnodig vroeg beëindigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.