Direct naar artikelinhoud

Mazraoui vervangt Schöne in selectie Ajax

Noussair Mazraoui debuteert in de selectie van Ajax. Trainer Marcel Keizer heeft de middenvelder opgenomen in zijn keurkorps voor het thuisduel van donderdag met Excelsior.

Noussair Mazraoui gaat onderuit in duel met RKC WaalwijkBeeld Proshots

Mazraoui vervangt Lasse Schöne, die een schorsing moet uitzitten omdat hij zondag een gele kaart kreeg tijdens het gewonnen duel met PSV (3-0). Kostas Lamprou is de tweede doelman van Ajax voor het duel met Excelsior. Hij vervangt de geblesseerde Benjamin van Leer.

De rentree van Amin Younes laat nog op zich wachten. De geblesseerde Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Vaclav Cerny komen voor de winterstop niet meer in actie. Mitchell Dijks keert wel terug in de selectie. De linksback heeft afgerekend met blessureleed en is weer in beeld gekomen na blessures van Sinkgraven en Viergever.

Trainer Keizer hoopt dat zijn ploeg hetzelfde kan brengen als zondag tegen PSV. "We zijn dit seizoen nog te wisselvallig," zei hij. "Maar op de training zie ik het beter en beter gaan. Hopelijk wordt dat ook tijdens wedstrijden steeds beter zichtbaar.'

Ajax kan in punten gelijk komen met AZ, de nummer twee van de ranglijst die dinsdag al gelijkspeelde bij PEC Zwolle (1-1). AZ en Ajax ontmoeten elkaar zondag in Alkmaar.