Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 13 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

De gekste kerstpakketten: chocodildo’s en glijmiddel

Ho, ho, ho! De kerstman zal ook dit jaar ongetwijfeld weer een paar vreemde verrassingen in kerstpakketten stoppen. Uit onderzoek van Acties.nl blijkt namelijk dat er regelmatig opvallende voorwerpen opduiken in de verrassingen van bedrijven voor hun werknemers. „Sommige werkgevers maakten het wel heel bont”, zegt Vince Franke van Acties.nl. „Een van de ondervraagden kreeg condooms en glijmiddel in zijn kerstpakket. Drie kregen een dildo, waarvan eentje van chocolade.”

Ondervraagden gaven antwoord op de vraag wat het gekste item is dat ze ooit in hun kerstpakket aantroffen. Naast bovenstaande voorwerpen zijn dit de opvallendste antwoorden:

Beschimmeld eten

Defecte wijnkaraf

Een achterlijke fruitschaal

Een fles wijn, maar volgens de wet mocht ik nog helemaal niet drinken

Een mooie grote ovenschaal die niet in mijn oven past

Een soort voetbal die opgepompt moest worden, maar ik had niet zo’n pomp dus ik had er niets aan

Een waardebon van Gall & Gall, terwijl ik 16 jaar was en dus nog niet mocht drinken

Gereedschap, ik ben een vrouw

Kalkoen, niet passend voor een vegetariër

Koffie, ik lust geen koffie. Wijn, ik lust geen wijn. Ranzige smeerworst, die niemand lust

Memoryspel met de gezichten van managers erop, zo dom dat ik het gelijk heb weggedaan

Pot mosterd van een kilo

We waren verbaasd over een fles wijn uit een gebied niet ver van Tsjernobyl, 10 jaar na de ramp…

Uit het onderzoek onder 1115 Nederlanders blijkt dat jongeren meer waarde aan een kerstpakket hechten dan de gemiddelde ondervraagde. Waar 41 procent van de respondenten zegt het prima te vinden geen kerstpakket te krijgen, is dat percentage (31 procent) onder jongeren een stuk lager.

Jongeren hechten veel waarde aan een kerstpakket. Foto: ANP

„Het lijkt erop dat jongeren het belangrijker vinden om gewaardeerd te worden door de werkgever in de vorm van een presentje”, zegt Franke . „Een kerstpakket is natuurlijk het traditionele middel om die waardering te laten blijken.”

Vrije dag

Ondanks dat de ondervraagden graag een kerstpakket krijgen, verandert dit wanneer er geld, of beter nog, een vrije dag voor in de plaats wordt aangeboden. Zo zegt 55 procent van de Nederlanders liever geld te krijgen, en verkiezen maar liefst zeven op de tien Nederlanders een extra vrije dag boven een kerstpakket.

„Deze cijfers laten zien dat het traditionele kerstpakket steeds minder in de smaak valt bij werknemers”, aldus Franke. „Als je kijkt naar de eindejaarsbeloning, dan zou je kunnen overwegen om hierin iets te kiezen wat aansluit bij de huidige wensen van de werknemer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.