Direct naar artikelinhoud
Langs de velden

AFC in gesprek met oud-speler Landvreugd

AFC zakt dieper weg in het moeras, overwinning voor basketbaltalenten van CTO en goed resultaat van korfballers Blauw-Wit. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Uli LandvreugdBeeld getty

Amateurvoetbal AFC staat na de kansloze 4-0 nederlaag van zaterdag thuis tegen GVVV vaster op de laatste plaats in de tweede divisie. De club kijkt, ondanks de penibele situatie, al over dit seizoen heen. AFC heeft twee gesprekken met oud-speler Uli Landvreugd gevoerd over de functie van hoofdcoach volgend seizoen.

De 46-jarige Landvreugd is trainer van tweedeklasser Hooglanderveen, maar de voormalig profvoetballer heeft die club laten weten na dit seizoen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Of die in Amsterdam ligt, weet Landvreugd niet. "AFC is mijn club," aldus Landvreugd op de website van NH Nieuws. Ik heb tien jaar de jeugd gedaan en tien jaar in het eerste gevoetbald. Maar het is niet de enige club die belangstelling heeft."

Het amateurvoetbal werd zondag allemaal afgelast. Zaterdag ging de derby van Amsterdam-Noord tussen Kadoelen en Buiksloot in de derde klasse A wel door. Kadoelen won overtuigend met 7-1 en gaat daardoor in de tweede periode aan de leiding met negen punten uit drie wedstrijden. Morad Choukri van Buiksloot had een slechte middag. Hij viel na 45 minuten in, maar kon 24 minuten later na twee gele kaarten en dus rood weer van het veld.

Basketbal
De basketbalsters van het talententeam van CTO verloren de eerste negen competitiewedstrijden van het seizoen. In het tiende duel was het eindelijk raak voor het team van coach Molly McDowell. En hoe. Amazone werd in Utrecht met liefst 100-60 verslagen. CTO blijft, ondanks de overwinning, op de laatste plaats staan in de vrouwen basketbal league. De achterstand op nummer voorlaatst Amazone is echter nog maar twee punten.

De basketballers van Apollo hebben met 84-71 verloren van Rotterdam. De Amsterdamse ploeg  had de nederlaag te danken aan een beroerd laatste kwart. Daarin liep Rotterdam uit van een 56-55 voorsprong naar de 84-71 winst.

Handbal
De Nederlandse handbalsters spelen het WK in Duitsland, maar de vrouweneredivisie gaat gewoon door. VOC heeft ook de zesde competitiewedstrijd gewonnen. Het ook nog ongeslagen Venlo werd in Limburg met 30-25 verslagen. VOC kreeg de zege niet cadeau. Bij rust stond Venlo met 14-11 voor. In de tweede helft stelde VOC orde op zaken en won met 30-25. De ploeg van Ricardo Clarijs staat bovenaan en heeft drie punten meer dan Dalfsen, Quintus en Venlo.

Korfbal
Blauw-Wit blijft bovenin meedraaien in de korfbal league. De ploeg van coach Barry Schep won in Pijnacker met 20-17 van hekkensluiter Avanti. De topscorers Momo Stavenuiter en Marc Broere, die in de eerste vier competitiewedstrijden respectievelijk 27 en 24 doelpunten hadden gemaakt, waren tegen Avanti niet scherp. Stavenuiter maakte drie doelpunten en Broere slechts één. Marloes Frieswijk werd met zes doelpunten topscorer bij Blauw-Wit.