Chapters No Surrender zoeken clubhuizen in Limburg

© ANP

Chapter ‘Sablones’, de nieuwe afdeling van motorclub No Surrender in Venlo, is op zoek naar een onderkomen. Momenteel zit het chapter nog ‘ondergronds’.

Marco van Kampen

Volgens Richard van Zolingen, world captain van No Surrender, lopen er gesprekken over de aankoop van een horecagelegenheid in de Venlose omgeving. Dat geldt volgens Van Zolingen ook voor chapter ‘Garuda’, dat zich oriënteert op een clubhuis in de regio Roermond. Het chapter ‘Shqiponjat’, dat eerder nog in Geleen was gestationeerd, is opgegaan in deze afdeling.

Prospect chapterHet onlangs opgerichte Sablones betreft een ‘prospect chapter’. Dat betekent dat de groep zich eerst moet bewijzen voordat ze als een volwaardige afdeling wordt beschouwd. De groep bestaat uit twaalf personen, allen afkomstig uit de regio Venlo, aldus Van Zolingen. Er zitten geen leden bij van de afdeling die wijlen Lau Geeraets een paar jaar geleden in diezelfde stad probeerde op te starten, zegt hij. De gemeente Venlo zegt in een reactie niets te weten over de vestiging van een prospect chapter in Venlo. Wel is de stad alert op het opduiken van diverse motorclubs. Ook de gemeente Roermond zegt niet bekend te zijn met de aanwezigheid van ‘Garuda’.

JustitieJustitie beschouwt No Surrender als een criminele motorclub en zet ze in hetzelfde rijtje als bijvoorbeeld Hells Angels, Satudarah en Bandidos. Volgens Van Zolingen is er geen reden tot zorgen: ,,No Surrender houdt zich niet bezig met criminele activiteiten.’’