De Spaanse politie begeleidt twee migranten
NOS Nieuws

Opvallend veel bootvluchtelingen naar Spanje

Afgelopen weekend hebben zo'n 500 migranten vanuit Noord-Afrika de oversteek gemaakt naar Spanje. Ze kwamen met circa vijftig boten uit Algerije. In de regio Murcia werden ongeveer 470 migranten onderschept door een patrouilleschip. Nog eens veertig migranten werden onderschept in twee boten in de Straat van Gibraltar.

In de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika, kwamen vandaag twintig migranten per boot aan. De kustwacht haalde ook drie lichamen uit het water van vluchtelingen die waren verdronken.

Verrassend

Ook de kustwacht in Algerije heeft dit weekeinde illegale migranten van boten gehaald. Donderdag, vrijdag en gisteren zetten 286 migranten via de Middellandse Zee koers naar Europa. Dat is uitzonderlijk omdat het relatief weinig voorkomt dat migranten proberen de oversteek te maken vanuit Algerije. De meeste van de honderdduizenden Afrikanen die dat proberen, vertrekken vanuit Libië. Bovendien doen ze die pogingen meestal in de zomer, als het weer geschikter is.

Een mogelijk verklaring voor de opleving in het aantal oversteekpogingen is dat de economie in Algerije is geraakt door een sterke daling van de inkomsten uit brandstoffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl