Gonzalo Higuaín ziet de bui al hangen in het Serie A-duel met Sampdoria
NOS VoetbalAangepast

Zonder Buffon loopt Juventus forse tik op, Inter profiteert

Sinds de WK-uitschakeling door Zweden is het Italiaanse voetbal in de war. Zo besloot Juventus-trainer Massimiliano Allegri zonder de gedesillusioneerde internationals Gianluigi Buffon en Andrea Barzagli aan te treden tegen subtopper Sampdoria.

Prompt ging de regerend landskampioen over de knie (3-2), waardoor de achterstand op koploper Napoli is opgelopen tot vier punten.

Sterk Sampdoria

Juventus begon sterk aan het duel in Genua met kansen voor Gonzalo Higuaín en Juan Cuadrado, maar naarmate de eerste helft vorderde nam de thuisploeg het heft in handen.

Dat resulteerde kort na rust in de openingstreffer van Duvan Zapata. De Napoli-huurling uit Colombia kopte de bal fraai achter doelman Wojciech Szczesny.

Toen Lucas Torreira en Gian Marco Ferrari de score opvoerden naar 3-0 dreigde een zeldzame afstraffing voor de Turijnse topclub. Dankzij twee doelpunten in blessuretijd (Higuaín en Dybala) bleef dat lot Juventus bespaard.

Mauro Icardi was met twee treffers tegen Atalanta weer de grote man bij Internazionale

Wel groeide de achterstand op Napoli, dat zaterdag met 2-1 won van AC Milan. Bovendien moest Juventus de tweede plek afstaan aan Internazionale, dat met 2-0 won van Atalanta Bergamo.

Grote man bij Inter was opnieuw aanvoerder Mauro Icardi, die na rust twee keer knap raak kopte. De Argentijnse aanvaller heeft nu al 13 doelpunten gemaakt in 13 wedstrijden.

Marten de Roon en Hans Hateboer stonden negentig minuten in het veld bij de bezoekers.

Dolle vreugde bij de spelers van Sassuolo na de 2-1 in blessuretijd bij Benevento

Arm Benevento

Toch zijn er ook nog zekerheidjes in de Serie A. Zoals dat het gepromoveerde Benevento weer een nederlaag heeft geleden.

De 1-2 tegen Sassuolo was de dertiende nederlaag in dertien Serie A-duels. Maar die constatering is slecht een deel van het verhaal, want dankzij de eerste treffer van Samuel Armenteros - dat was de 1-1 - leek Benevento hard op weg naar het eerste punt ooit op het hoogste niveau.

Met tien man hield Benevento vervolgens stand tot in de blessuretijd, waarin het zelfs een strafschop gemist zag worden door Sassuolo. In de 94ste minuut dompelde Federico Peluso de thuisploeg alsnog in diepe rouw.