Mats Seuntjens viert de winnende goal
NOS VoetbalAangepast

AZ stijgt naar plaats drie na late zege op Roda JC

AZ heeft de derde plaats overgenomen van PEC Zwolle dankzij een 1-0 overwinning bij Roda JC. Invaller Mats Seuntjens bezorgde zijn ploeg in de slotfase de punten.

Bij AZ verving Fred Friday centraal voorin de geschorste aanvoerder en clubtopscorer Wout Weghorst. De Nigeriaan miste in de openingsfase een goede kans en kon verder ook geen potten breken.

Weinig te genieten

Zeker voor rust viel er heel weinig te genieten. De Alkmaarders waren een keer gevaarlijk via Guus Til, wiens schot die de paal raakte. Roda stelde daar alleen een kans voor Simon Gustafson tegenover, na prima voorwerk van Mario Engels.

  • Pro Shots
    Alireza Jahanbaksh (l) in duel met Mohamed El Makrini (r)
  • Pro Shots
    Stijn Wuytens (l) in duel met Simon Gustafson (r)
  • Pro Shots
    Kopduel tussen Teun Koopmeiners (l) en Dani Schahin (r)
  • Pro Shots
    Fredrik Midtsjø (l) in duel met Jannes Vansteenkiste (r)

In de tweede helft gebeurde er meer. AZ legde aan de hand van Alireza Jahanbaksh een paar aardige aanvallen op de mat en de thuisploeg stichtte gevaar via twee afstandsschoten van Engels en een inzet van Dani Schahin die geblokt werd.

Beloond

In de slotfase viel alleen AZ nog aan en daar werd het voor beloond. Een schot van Jahanbaksh werd nog gekeerd, maar in de rebound was Seuntjes er als de kippen bij om de bal binnen te schieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl