Nagengast blijft leidster wereldbeker onder 23 jaar na wedstrijd in Denemarken

Fleur Nagengast uit Beilen is zondag tijdens de vierdewereldbekerveldrit van dit seizoen zestiende geworden in het Deense Bogense. De 19-jarige Drentse was daarmee de derde belofte vrouw (onder 23 jaar) en behield daarmee haar eerste plaats in het wereldbekerklassement.

De start van de veldrijdster van Telenet-Fidea was veel belovend. Halverwege de eerste ronde op het pittige maar prachtige parcours lag Nagengast even op de tiende plaats. Na een lekke band moest de Drentse echter diverse plaatsen prijs geven en werd ze uiteindelijk zestiende op het parcours, waar begin 2019 de wereldkampioenschappen plaats vinden.

Ze mocht als derde belofte, achter de Belgische Laura Verdonschot en de Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado, toch nog op het podium plaats nemen. Direct daarna kreeg ze ook haar witte leiderstrui uitgereikt, die ze volgende week in het Duitse Zeven weer mag verdedigen tijdens de vijfde wereldbekerveldrit van dit seizoen. De winst bij de vrouwen ging naar de Belgische wereldkampioene Sanne Cant.

Bij de mannen beloften had Jens Dekker uit Fluitenberg een slechte dag. De 18-jarige crosser van Beobank-Corendon werd vierentwintigste in Bogense. Winnaar werd de Brit Thomas Pidcock, die de Belg Eli Iserbyt ruimschoots achter zich hield. Dekker was duidelijk na afloop en meldde: ,,Als je voorbereiding op het seizoen niet goed is, dan heb je soms een erg slechte dag. Dit was één van die dagen….’’