Be Quick houdt eindelijk de nul

Be Quick 1887 kreeg in het uitduel bij Hercules geen goal tegen en dat is tegenwoordig nieuws. De Good Old scoorde echter ook niet en dus bleef het 0-0.

In de afgelopen vier duels kreeg Be Quick liefst vijftien treffers om de oren en gaf het in alle duels een voorsprong uit handen. Dat moest dus anders, vond trainer Kevin Waalderbos, die tegen Hercules Jorrit Kunst als extra slot op de deur posteerde tussen zijn centrale verdedigers Twan Nieboer en Robert Talens. Dat spelconcept had succes.

,,Daar ben ik heel blij mee’’, zei Waalderbos na afloop. ,,Want nu hebben we in elk geval die negatieve spiraal doorbroken. Het motiveert niet als je elke week zoveel om de oren krijgt. Nu moeten we aanvallend weer wat productiever worden. We creëerden voldoende kansen, maar hadden ook echt moeten scoren.’’

Be Quick steeds sterker

Hercules bepaalde het begin van de wedstrijd. Daarin moest keeper Robert Smit bij tijd en wijle flink aan de bak. Gaandeweg werd Be Quick sterker. Zo kreeg Rick Wiersma een paar beste kansen. Hij schoot op de paal en zag een inzet gestopt door de Utrechtse keeper.

Na rust was Be Quick de bovenliggende partij en gaandeweg de tweede helft werd het overwicht groter. Achterin gaf de ploeg van Waalderbos weinig tot niets weg, maar voorin lieten de Groningers de mooiste kansen liggen. Daan Driever zag een prachtig stiftje met een nog fraaiere redding gepareerd, Robin van der Tuin, vanwege ziekte van Thomas Careman met een basisplek bedeeld, schoot te vroeg en Twan Nieboer zag een kopbal uit een hoekschop net over gaan. Door de remise stijgt Be Quick een plekje op de ranglijst. De Good Old staat nu dertiende in de derde divisie.